عنوان : ( ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ اﺛﺮ ﻋﺼﺎرهﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮔﻞ ﻣﺤﻤﺪی ﺑﺮﺗﺮﺷﺢ اﺳﯿﺪ ﻣﻌﺪه. )
نویسندگان: مجید عمارلو , حمیدرضا کازرانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
گل محمدی در اکثر نقاط ایران کشت میشود و در طب سنتی کاربردهای متعدد دارد. در مطالعه قبلی این گروه، جوشانده گل محمدی اثر مهاری قوی بر تخلیه معده به جای گذاشت. این پژوهش با هدف مقایسه اثرعصاره های مختلف گل محمدی بر ترشح اسید معده صورت پذیرفت. تعداد 82 سرموش صحرایی نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. کلیه حیوانات به مدت 84 ساعت گرسنه نگهداشته شدند. پس از این مدت، ناحیه شکم تحت بیهوشی توسط تیوپنتال سدیم شکافته شد و به ناحیه پیلور لیگاتور زده شد. سپس به داخل ابتدای دوازدهه هر یک از گروه ها به ترتیب دارونما )گروه شاهد( و یا به میزان 8 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن، یکی از عصاره های آبی، اتانولی و یا متانولی گل محمدی تزریق شد. پس از گذشت 4 ساعت، اسیدیته معده به روش تیتراسیون و با استفاده از هیدروکسید سدیم 0/01 نرمال و معرف فنول فتالئین اندازه گیری شد. ترشح اسید معده در گروه های دریافت کننده عصاره گل محمدی کمتر از گروه شاهد بود. بیشترین کاهش با عصاره آبی (p< 0.01) و به ویژه اتانولی (p< 0.001) مشاهده شد. نتایج این پژوهش بیانگر اثر مهاری قوی برای عصاره گل محمدی در برابر ترشح اسید معده می باشد.
کلمات کلیدی
, گل محمدی, ترشح اسید معده.@inproceedings{paperid:1045926,
author = {عمارلو, مجید and کازرانی, حمیدرضا},
title = {ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ اﺛﺮ ﻋﺼﺎرهﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮔﻞ ﻣﺤﻤﺪی ﺑﺮﺗﺮﺷﺢ اﺳﯿﺪ ﻣﻌﺪه.},
booktitle = {همایش ملی علوم و فناوریهای نوین در صنایع غذایی},
year = {2015},
location = {تربت حیدریه, ايران},
keywords = {گل محمدی، ترشح اسید معده.},
}
%0 Conference Proceedings
%T ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ اﺛﺮ ﻋﺼﺎرهﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮔﻞ ﻣﺤﻤﺪی ﺑﺮﺗﺮﺷﺢ اﺳﯿﺪ ﻣﻌﺪه.
%A عمارلو, مجید
%A کازرانی, حمیدرضا
%J همایش ملی علوم و فناوریهای نوین در صنایع غذایی
%D 2015