عنوان : ( بررسی اثر عصاره گیاهان تیره نعناع (آویشن، نعناع و کاکوتی) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و ژئوتریکوم کاندیدوم در نمونه های دوغ صنعتی استان خراسان رضوی با استفاده از روش سطح پاسخ )
نویسندگان: فریده طباطبائی یزدی , بهروز علی زاده بهبهانی , سید علی مرتضوی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی عصاره گیاهان تیره نعناع (آویشن، نعناع و کاکوتی) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوسو (0، 0/ 0/15 و 075 v/v) ژئوتریکوم کاندیدومدر نمونه های دوغ صنعتی استان خراسان رضوی بررسی شد. برای این منظور 3 سطح غلظت از هر عصاره تهیه گردید. بقاء و یا کاهش جمعیت باکتری مذکور در 40 نمونه (در 3 تکرار) برای نمونه های دوغ استریل حاوی سوسپانسیون مشخصی از سوش خالص استافیلوکوکوس اورئوسو ژئوتریکوم کاندیدوم به طور جداگانه در طی زمان 24 ساعت و 7 روز با اندازه گیری مرگ باکتری پاتوژن با استفاده از طرح بررسی شد. پس از بررسی و مقایسه نتایج اثر عصاره ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و (RSM) رویه پاسخ ژئوتریکوم کاندیدوم در نمونه های دوغ مشخص کرد که عصاره گیاهان تیره نعناع به میزان بیشتری بر کاهش جمعیت استافیلوکوکس تاًثیر داشت، فرمول %0 (v/v) 0/11 %و عصاره کاکوتی (v/v) %0/14 ، عصاره نعناع (v/v) بهینه عصاره ها برای کاهش یا کینتیک مرگ باکتری پاتوژن با غلظت عصاره آویشن 1/ 2 عدد لگاریتمی، در 14 روز 63 / میزان تلقیح بدست آمده، که در این شرایط بیشترین میزان کاهش جمعیت استافیلوکوکوس اورئوس در 24 ساعت 84 عدد لگاریتمی می باشد.
کلمات کلیدی
, عصاره, تیره نعناع, استافیلوکوکوس اورئوس, ژئوتریکوم کاندیدوم, دوغ های صنعتی@article{paperid:1046931,
author = {طباطبائی یزدی, فریده and علی زاده بهبهانی, بهروز and مرتضوی, سید علی},
title = {بررسی اثر عصاره گیاهان تیره نعناع (آویشن، نعناع و کاکوتی) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و ژئوتریکوم کاندیدوم در نمونه های دوغ صنعتی استان خراسان رضوی با استفاده از روش سطح پاسخ},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {13},
number = {51},
month = {May},
issn = {2008-8787},
pages = {15--28},
numpages = {13},
keywords = {عصاره، تیره نعناع، استافیلوکوکوس اورئوس، ژئوتریکوم کاندیدوم، دوغ های صنعتی},
}
%0 Journal Article
%T بررسی اثر عصاره گیاهان تیره نعناع (آویشن، نعناع و کاکوتی) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و ژئوتریکوم کاندیدوم در نمونه های دوغ صنعتی استان خراسان رضوی با استفاده از روش سطح پاسخ
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A علی زاده بهبهانی, بهروز
%A مرتضوی, سید علی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2016