عنوان : ( اثرافزودن آنزیم خارج سلولی زایلاناز برتولید گاز و خصوصیات تخمیر شکمبهای کاه برنج در شرایط برون تنی )
نویسندگان: یاسمن احمدی بنکدار , سیدعلیرضا وکیلی , محسن دانش مسگران ,چکیده
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر افزودن آنزیم خارج سلولی زایلاناز بر ویژگیهای تخمیر شکمبهای کاه برنج در شرایط برون تنی با 7 گرم بر کیلوگرم ماده خشک کاه برنج( به / 5 و 5 /0 ، 2/5 ، استفاده از تکنیک تولید گاز انجام شد. چهارسطح آنزیم زایلاناز ) 0 ، محیطهای کشت حاوی 200 میلیگرم نمونه کاه برنج افزوده و بهمدت 36 ساعت انکوباسیون شد. حجم گاز تولیدی در ساعت های 2 72 و 36 اندازهگیری شد. پارامترهای تولید گاز تخمین زده شده و همچنین مقدار ناپدید شدن ماده خشک ،18 ،21 ،46 ،42 ،8 ،1 ( IVDMD ،) pH ، غلظت نیتروژن آمونیاکی ) 3NH-N ( و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر ) SCFA ( نیز محاسبه گردید. افزودن آنزیم زایلاناز پتانسیل تولید گاز ) A ( را افزایش و فاز تاخیر ) Lag ( را کاهش داد. همچنین نرخ جزیی تخمیر ) c( و نرخ تولید گاز در ساعت ( b (، برای تیمارهای حاوی آنزیم نسبت به گروه شاهد بیشتر بود. اگرچه میزان ناپدید شدن ماده خشک بهطور معنیداری در تمام سطوح آنزیم بالاتر از تیمار شاهد بود، اما pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی ) N-NH3 ( تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن آنزیم زایلاناز به کاه برنج پارامترهای تخمیری آن را بهبود می بخشد، اگرچه این اثر با افزایش سطح آنزیم مشاهده نمیشود.
کلمات کلیدی
, کاه برنج , آنزیم خارج سلولی , زایلاناز , تولید گاز@inproceedings{paperid:1048490,
author = {احمدی بنکدار, یاسمن and وکیلی, سیدعلیرضا and دانش مسگران, محسن},
title = {اثرافزودن آنزیم خارج سلولی زایلاناز برتولید گاز و خصوصیات تخمیر شکمبهای کاه برنج در شرایط برون تنی},
booktitle = {همایش پژوهشهای نوین در علوم دامی},
year = {2015},
location = {بیرجند, ايران},
keywords = {کاه برنج ، آنزیم خارج سلولی ، زایلاناز ، تولید گاز},
}
%0 Conference Proceedings
%T اثرافزودن آنزیم خارج سلولی زایلاناز برتولید گاز و خصوصیات تخمیر شکمبهای کاه برنج در شرایط برون تنی
%A احمدی بنکدار, یاسمن
%A وکیلی, سیدعلیرضا
%A دانش مسگران, محسن
%J همایش پژوهشهای نوین در علوم دامی
%D 2015