عنوان : ( بررسی تولید گاز علوفه جو هیدروپونیک در شرایط برون تنی )
نویسندگان: زهره کوهی خور , سیدعلیرضا وکیلی , محسن دانش مسگران , عباسعلی ناصریان ,
چکیده
ارزش تغذیه ای علوفه هیدروپونیک جو در مقایسه با دانه جو، یونجه و سیلاژ ذرت به صورت تعیین ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از دو رأس گاو نر هلشتاین دارای فیستولای دائمی تعیین شد. فراسنجه های تولید گاز در 72 ، و 36 ساعت اندازه گیری شد. بررسی ترکیبات شیمیایی نشان داد که درصد پروتئین خام، ،18 ،21 ،46 ،8 ،1 ، زمانهای صفر، 2 فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی، همی سلولز و سلولز علوفه هیدروپونیک جو در مقایسه با دانه جو افزایش ولی درصد ماده خشک و کربوهیدرات غیر فیبری، کاهش و درصد لیگنین نامحلول در شوینده اسیدی، چربی خام و خاکستر >5/ تفاوت معنی داری نداشت ) 50 P (.علوفه هیدروپونیک جو در مقایسه با یونجه و سیلاژ ذرت دارای درصد ماده خشک، چربی خام، خاکستر، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی، لیگنین نامحلول در شوینده اسیدی، همی سلولز و سلولز >5/ کمتر و درصد پروتئین خام و کربوهیدرات غیر فیبری بیشتری بود ) 50 P (. تولید گاز، پتانسیل تولید گاز، قابلیت هضم ماده آلی، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و تجزیه پذیری ماده خشک پس از 21 ساعت علوفه هیدروپونیک جو در مقایسه با یونجه و سیلاژ ذرت >5/ افزایش و درمقایسه با دانه جو کاهش یافت ولی نرخ تولید گاز تفاوتی نداشت ) 50 P )