علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (13), شماره (55), سال (2016-9) , صفحات (149-159)

عنوان : ( ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره های آبی و اتانولی آلوئه ورا روی باکتری های شاخص بیماریزا (استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و لیستریا مونوسیتوژنز) )

نویسندگان: مصطفی شاملو , مسعود یاورمنش ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پژوهش اثر ضد میکروبی عصاره های آبی و اتانولی آلوئه ورا روی باکتری های شاخص بیماریزا استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC25923)، اشرشیاکلی (ATCC25922)،لیستریا مونوسیتوژنز (ATCC33090) به روش اتنشار دیسک در آگار و براث میکرودیلوشن انجام گرفت. نتایج نشان داد باکتری های گرم مثبت نسبت به عصاره اتانولی آلوئه ورا حساستر از باکتری های گرم منفی می باشند. گمان می رود این پدیده بعلت تحمل ذاتی باکتری های گرم منفی، به واسطه ساختار ویژه دیواره سلولی و استحکام این دیواره نسبت به باکتری های گرم مثبت و همچنین ماهیت و ترکیبات موثره گیاهی باشد. عصاره اتانولی آلوئه ورا حداکثر فعالیت خود را در مقابل باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز از خود نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره اتانولی در غلظت 0.132 روی استافیلوکوکوس اورئوس و در غلظت 0.625 روی لیستریا مونوسیتوژنز بر حسب mg/ml بود. حداکثر قطر هاله مهارکننده توسط عصاره اتانولی آلوئه ورا روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر 12 میلی متر و پس از آن روی لیستریا مونوسیتوژنز با قطر 8 میلی متر مشاهده شد. عصاره آبی آلوئه ورا هیچ فعالیت ضد باکتریایی از خود نشان نداد. گمان می رود ترکیبات ضد باکتریایی مانند: آنتراکینون و دی هیدروکسی آنترا به همراه ساپونین بیشترین نقش را در فعایت ضد باکتریایی عصاره اتانولی آلوئه ورا داشته باشند.

کلمات کلیدی

, آلوئه ورا, فعالیت ضد باکتریایی, عصاره آبی, عصاره اتانولی, باکتری های شاخص پاتوژن
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1049894,
author = {مصطفی شاملو and یاورمنش, مسعود},
title = {ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره های آبی و اتانولی آلوئه ورا روی باکتری های شاخص بیماریزا (استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و لیستریا مونوسیتوژنز)},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {13},
number = {55},
month = {September},
issn = {2008-8787},
pages = {149--159},
numpages = {10},
keywords = {آلوئه ورا، فعالیت ضد باکتریایی، عصاره آبی، عصاره اتانولی، باکتری های شاخص پاتوژن},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره های آبی و اتانولی آلوئه ورا روی باکتری های شاخص بیماریزا (استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و لیستریا مونوسیتوژنز)
%A مصطفی شاملو
%A یاورمنش, مسعود
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2016

[Download]