عنوان : ( ارزیابی اثر جنس و نوع عضله بر الگوی پروتئولیز پروتئینهای میوفیبریلی گوشت شتر یک کوهانه ایرانی در مدت زمان ترد شدن )
نویسندگان: یونس زاهدی دیزج یکان , محمدجواد وریدی , مهدی وریدی ,چکیده
در این پژوهش تأثیر جنسیت، نوع عضله )دو سر ران ) (BFو طویل سینهای ) ((LTو زمان 14روز بر الگوی پروتئولیز پروتئینهای میوفیبریلی گوشت شتر با استفاده از SDS-PAGEبررسی شد. شدت پروتئولیز زنجیره سنگین میوزین ) (MHCو اکتین خیلی جزئی و در جنس ماده MHCبیشتر از جنس نر تجزیه شد ) .(P<0/05پروتئولیز پروتئین Cتحت تاثیر زمان، جنسیت و نوع عضله قرار گرفت )-α .(P<0/05اکتینین در هفته دوم پس از کشتار توسط کاتپسینها تخریب و شدت پروتئولیز در عضله LTکمتر از BFبود ) .(P<0/05قسمت عمده تخریب دسمین در هفته اول نگهداری انجام و در عضله LTبیشتر از عضله F بود ) .(P<0/05تروپونین Tتا روز پنجم نگهداری حدود %80تجزیه شد و هر دو زمان و نوع عضله تاثیر معنیداری بر شدت پروتئولیز ایجاد نمود. باند 30کیلو- دالتون 24ساعت پس از کشتار پدیدار شده و شدت باند آن در مدت 14روز نگهداری افزایش معنی داری داشت ) .(P<0/05نتایج نشان داد زمان مهمترین فاکتور تاثیرگذار بر تجزیه پروتئینهای میوفیبریلی گوشت در مدت نگهداری بوده و بجز اکتین و میوزین پروتئولیز سایر پروتئینها تحت تاثیر زمان نگهداری قرار گرفت. نوع عضله نیز در تجزیه دسمین و پروتئینهای تنظیم کننده )-αاکتینین و تروپونین (Tنقش معنی داری ایفا نمود
کلمات کلیدی
, پروتئولیز, دوسر ران, طویل سینه ای, گوشت شتر, SDS PAGE@article{paperid:1054384,
author = {زاهدی دیزج یکان, یونس and وریدی, محمدجواد and وریدی, مهدی},
title = {ارزیابی اثر جنس و نوع عضله بر الگوی پروتئولیز پروتئینهای میوفیبریلی گوشت شتر یک کوهانه ایرانی در مدت زمان ترد شدن},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2015},
volume = {4},
number = {2},
month = {October},
issn = {2252-0937},
pages = {97--116},
numpages = {19},
keywords = {پروتئولیز، دوسر ران، طویل سینه ای، گوشت شتر، SDS PAGE},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی اثر جنس و نوع عضله بر الگوی پروتئولیز پروتئینهای میوفیبریلی گوشت شتر یک کوهانه ایرانی در مدت زمان ترد شدن
%A زاهدی دیزج یکان, یونس
%A وریدی, محمدجواد
%A وریدی, مهدی
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2015