پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (12), شماره (1), سال (2016-4) , صفحات (163-181)

عنوان : ( مقایسه برخی خواص عملکردی موسیلاژ دانه به استخراج شذه با دو روش فراصوت و رایج )

نویسندگان: مهدی وریدی , عاطفه فرهمند , آرش کوچکی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

موسیلاژ دانه بِه از جمله هیدروکلوئیدهای بومی است که استخراج آن به علت ویسکوزیته بالا نیازمند روشی اسـت کـه عـلاوه بـر کـاهش زمـان و مصرف انرژی، از بازدهی بالایی نیز برخوردار باشد. استخراج به کمک فراصوت به عنوان یکی از روشهای نوین میتواند در دستیابی به این هدف نقش داشته باشد. به این منظور در ابتدا شرایط استخراج رایج )زمان 45دقیقه، دمای 47˚Cو نسبت آب بـه دانـه ،(32/5 :1بـا هـدف تعیـین بهتـرین شـرایط هیدراسیون بهینهسازی گردید . در این پژوهش از فراصوت )پروب با فرکانس 24KHzو توان (400Wبا شـدتهـا ) 20،60،100درصـد( و زمـانهـای مختلف صوتدهی )15 ،5و 30دقیقه( استفاده شد. نتایج حاکی از آن بود که طی 30دقیقه استخراج با شدت 100درصد، بازده نسبت به نمونـه کنتـرل 42/7درصد افزایش داشت. مدل هرشل بالکی بهترین مدل رئولوژیکی برای توصیف رفتار جریـان نمونـههـا انتخـاب شـد. بـه علـت شکسـت سـاختار پلیساکاریدی موسیلاژ توسط امواج فراصوت، حلالیت نمونهها بین 66تا 92درصد متغیر بود اما در مقایسه با نمونه کنترل به شـدت افـزایش یافـت. در شدت 60درصد نیز بالاترین پایداری نمونهها مشاهده شد. پایداری کف نمونهها نسبت به نمونه کنترل 17/31درصد افزایش نشان داد. با وجود کـاهش جذب آب موسیلاژهای استخراج شده طی زمان طولانی با شدت بالا، اما این پارامتر تقریبا در بسیاری از تیمارها فراتر از نمونـه کنتـرل بـود. نتـایج ایـن پژوهش نشان داد استفاده از فراصوت به دلیل تاثیر مثبت بر بسیاری از خواص علمکردی میتواند روش مناسبی برای استخراج موسیلاژ دانه بـه معرفـی گردد

کلمات کلیدی

, استخراج, خواص عملکردی, فراصوت, موسیلاژ دانه به
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1054792,
author = {وریدی, مهدی and فرهمند, عاطفه and کوچکی, آرش},
title = {مقایسه برخی خواص عملکردی موسیلاژ دانه به استخراج شذه با دو روش فراصوت و رایج},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {12},
number = {1},
month = {April},
issn = {1735-4161},
pages = {163--181},
numpages = {18},
keywords = {استخراج، خواص عملکردی، فراصوت، موسیلاژ دانه به},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مقایسه برخی خواص عملکردی موسیلاژ دانه به استخراج شذه با دو روش فراصوت و رایج
%A وریدی, مهدی
%A فرهمند, عاطفه
%A کوچکی, آرش
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2016

[Download]