عنوان : ( بررسی اثر نوع برش، بر سینتیک خشک شدن و کیفیت هویج خشک )
نویسندگان: مریم نقی پور , محمدحسین اق خانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
با توجه به اهمیت برش در فرآوری محصولات کشاورزی، در این تحقیق اثر برخی پارامترهای برشی بر فرآیند خشک شدن و کیفیت محصول خشک نهایی هویج بررسی شد. آزمایش ها به صورت طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت و در آن اثر ضخامت هویج در دو سطح 3 و 6 میلی متر، نوع تیغه در سه مدل تیغه لبه صاف، اره ای و کنگره دار و جهت برش در سه راستای طولی، عرضی و مورب بر سینتیک خشک شدن، آهنگ تبخیر، چروکیدگی و جذب مجدد آب بررسی شد. نمونه ها در آون با دمای 70 درجه سانتی گراد تا رسیدن به رطوبت مطلوب 8% خشک شدند. نتایج نشان داد اثر متغیرهای مستقل بر پارامترهای مورد مطالعه در سطح یک درصد معنی دار است. کمترین زمان خشک شدن در مدت 200 دقیقه و در نمونه های برش خورده با تیغه کنگره دار و در جهت عرضی، با اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد بود. بیشترین آهنگ تبخیر 0/74 گرم بر دقیقه در حالت برش با تیغه صاف و در جهت طولی با اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد با سایر تیمارها به دست آمد. همچنین کمترین چروکیدگی نیز برای همین تیمار به میزان 36/7 درصد به دست آمد. همچنین کمترین چروکیدگی نیز برای همین تیمار به میزان 36/7 درصد به دست آمد. بیشترین جذب مجدد آب در برش با تیغه صاف و در جهات مورب و طولی به ترتیب 3/96 و 3/88 و با اختلاف معنی دار نسبت به سایر تیمارها به دست آمد. به طور کلی با توجه به نتایج این پژوهش، برش هویج با تیغه صاف و در جهت طولی برای تولید هویج خشک با کیفیت بالاتر توصیه می شود.
کلمات کلیدی
, تیغه, جهت برش, خشک کردن, هویج@article{paperid:1055801,
author = {نقی پور, مریم and اق خانی, محمدحسین},
title = {بررسی اثر نوع برش، بر سینتیک خشک شدن و کیفیت هویج خشک},
journal = {ماشین های کشاورزی},
year = {2016},
volume = {6},
number = {1},
month = {April},
issn = {2228-6829},
pages = {224--235},
numpages = {11},
keywords = {تیغه، جهت برش، خشک کردن، هویج},
}
%0 Journal Article
%T بررسی اثر نوع برش، بر سینتیک خشک شدن و کیفیت هویج خشک
%A نقی پور, مریم
%A اق خانی, محمدحسین
%J ماشین های کشاورزی
%@ 2228-6829
%D 2016