عنوان : ( بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک و استر متیل آن در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن )
نویسندگان: نجمه ملااحمدی بهرآسمان , رضا فرهوش , علی شریف ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در پژوهش حاضر، ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، ساختار اسید چربی و پایدارسازی روغن کیلکا بررسی شد. اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک، استر متیل آن و آلفا-توکوفرول به عنوان شاهد مثبت با یکدیگر مقایسه شدند. 200 پی پی ام از آنتی اکسیدانهای مذکور به روغن تخلیص شده اضافه شد و شرایط رژیم سینتیکی اکسایش در سه دمای 35، 45 و 55 درجه سانتیگراد مهیا گردید. پس از رصد مداوم اکسایش طی زمان توسط آزمون پراکسید، نمودار تغییرات پراکسید نسبت زمان ترسیم و دوره القاء و شاخصهای سینتیکی F، ORR و A محاسبه شد. به منظور بررسی عملکرد آنتی اکسیدانها در محیط آبی، امولسیون ده درصد روغن در آب تهیه و 200 پی پی ام آنتی اکسیدان به آن اضافه شد و روند اکسایش آن در دمای 55 درجه سانتیگراد پایش گردید. نتایج آزمایش تعیین ساختار اسید چربی نشان داد ساختار اسید چربی این روغن حاوی انواع غیراشباع، اشباع و چند غیراشباع (عمدتا اسیدهای لینولئیک، ایکوزاپنتانوئیک و دوکوزاهگزانوئیک) است. دما تاثیر معنی داری بر روند اکسایش روغن داشت. پاراهیدروکسی متیل بنزوات اندکی بیش از اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک پایداری اکسایشی روغن را افزایش داد. آلفا-توکوفرول در مقایسه با سایر آنتی اکسیدانها عملکرد بهتری داشت. عملکرد پاراهیدروکسی متیل بنزوات در امولسیون بهتر از روغن بود.
کلمات کلیدی
, آنتی اکسیدان, اسید بنزوئیک, امولسیون روغن در آب, روغن ماهی@article{paperid:1061381,
author = {ملااحمدی بهرآسمان, نجمه and فرهوش, رضا and شریف, علی},
title = {بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک و استر متیل آن در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {12},
number = {5},
month = {December},
issn = {1735-4161},
pages = {565--571},
numpages = {6},
keywords = {آنتی اکسیدان، اسید بنزوئیک، امولسیون روغن در آب، روغن ماهی},
}
%0 Journal Article
%T بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسید پاراهیدروکسی بنزوئیک و استر متیل آن در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن
%A ملااحمدی بهرآسمان, نجمه
%A فرهوش, رضا
%A شریف, علی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2016