عنوان : ( پیش فرآوری دانه سورگوم با امواج فراصوت به منظور بهبود فرآیند استخراج بتاگلوکان به روش آب داغ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن )
نویسندگان: فریبا نقی پور , فریده طباطبائی یزدی , مهدی کریمی , سید علی مرتضوی , محبت محبی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
بتاگلوکان که در ردیف فیبرهای رژیمی محلول در آب قرار دارد همراه با سایر پلیساکاریدها، پروتئین و چربی در درون سلولها و دیواره آندوسپرم غلات قرار گرفته و استخراج آن امر سادهای نمی باشد. در حالی که می توان با بهره گیری روشهای پیش فرآوری، فرآیند استخراج را بهبود بخشید. از اینرو هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر پیش فرآوری دانه سورگوم با استفاده از امواج فراصوت به بزرگی 60، 80 و 100 درصد و طی مدت زمان 10، 20 و 30 دقیقه به منظور تسهیل استخراج بتاگلوکان به روش آب داغ و ارزیابی خصوصیات عملکردی آن در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل بود (05/0≥p). نتایج نشان داد که بالاترین میزان بازدهی استخراج مربوط به تیمار پیش فرآوری شده با طولانی ترین مدت زمان اعمال امواج فراصوت (30 دقیقه) و همچنین بزرگترین پالس (100 درصد) تعلق گرفت. این درحالی بود که خصوصیات عملکردی بتاگلوکان با افزایش یزرگی پالس و طولانی شدن مدت زمان اعمال امواج بیش از 20 دقیقه تضعیف گردید به طوری که بیشترین میزان خلوص (78/64 درصد)، در تیمار پیش فرآوری شده با امواج به بزرگی 60 درصد و طی مدت زمان 20 دقیقه مشاهده گردید. همچنین این تیمار دارای بیشترین میزان مؤلفه L* (روشنایی)، مؤلفه b*، کف کنندگی و پایداری کف و کمترین میزان مؤلفه a* بود و به عنوان بهترین نمونه با خصوصیات عملکردی قابل قبول برای استفاده در فرمولاسیون مواد غذایی انتخاب گردید.
کلمات کلیدی
, سورگوم, امواج فراصوت, بتاگلوکان, بازده استخراج, خلوص@article{paperid:1063237,
author = {فریبا نقی پور and طباطبائی یزدی, فریده and مهدی کریمی and مرتضوی, سید علی and محبی, محبت},
title = {پیش فرآوری دانه سورگوم با امواج فراصوت به منظور بهبود فرآیند استخراج بتاگلوکان به روش آب داغ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {14},
number = {71},
month = {December},
issn = {2008-8787},
pages = {25--34},
numpages = {9},
keywords = {سورگوم; امواج فراصوت; بتاگلوکان; بازده استخراج; خلوص},
}
%0 Journal Article
%T پیش فرآوری دانه سورگوم با امواج فراصوت به منظور بهبود فرآیند استخراج بتاگلوکان به روش آب داغ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن
%A فریبا نقی پور
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مهدی کریمی
%A مرتضوی, سید علی
%A محبی, محبت
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2017