علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (14), شماره (72), سال (2018-2) , صفحات (155-163)

عنوان : ( تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم‌های حاوی عصاره برگ زیتون )

نویسندگان: مهناز منافی دیزج یکان , محمدحسین حدادخداپرست , صدیف ازاد مرد دمیرچی , هادی ولیزاده , فریده طباطبائی یزدی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

عصاره برگ زیتون یک منبع غنی از ترکیبات فنولی به شمار می­رود که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است. با این حال ترکیباتفنلی مانند بسیاری از ترکیبات زیست فعال به تدریج غیر فعال می گردند و معمولا پس طعم تلخی را در مواد غذایی ایجاد می‌کنند. ریزپوشانی یکی راهکارهای موثر برای افزایش پایداری و کاهش پس طعم تلخ ترکیبات زیست فعال محسوب می شود. هدف از این پژوهش کپسوله کردن ترکیبات فنلی عصاره برگ زیتون به شکل نانولیپوزوم بود. نانولیپوزوم­ها با استفاده از فسفاتیدیل کولین، کلسترول و عصاره برگ زیتون و با بکارگیری روش تزریق اتانول تهیه و از لحاظ اندازه ذرات، پتانسیل زتا و کارایی انکپسولاسیون مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط قطر حجمی ذرات لیپوزوم در محدوده nm100-50 بود. تمامی فرمولاسیون­های لیپوزومی دارای بار منفی بودند و الحاق ترکیبات پلی فنولی تا نسبت 1:5 فسفولیپید/پلی­فنول موجب افزایش بار منفی وزیکول­ها گردید اما افزایش بیشتر در غلظت عصاره موجب کاهش بار منفی ذرات گردید.کارایی انکپسولاسیون نانولیپوزوم­های حاوی عصاره در محدوده 78-74% بود، اگرچه در نانولیپوزوم­های حاوی عصاره با نسبت فسفاتیدیل کولین /عصاره (1:1) میزان آن کاهش یافت و به 57% رسید. بررسی طیف فروسرخ نمونه­ها حاکی از عدم تشکیل برهمکنش­های شیمیایی واتصال پلی­فنول­های برگ زیتون به ساختار نانولیپوزوم از طریق برهمکنش­های فیزیکی بود. در نهایت نتیجه گیری گردید که میتوان ترکیبات فنولی عصاره برگ زیتون را با اندازه و کارایی مناسب به شکل نانولیپوزوم جهت کاربرد در مواد غذایی ریزپوشانی کرد.

کلمات کلیدی

کلید واژگان: برگ زیتون؛ نانولیپوزوم؛ پتانسیل زتا؛ نانوتکنولوژی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1063579,
author = {منافی دیزج یکان, مهناز and حدادخداپرست, محمدحسین and صدیف ازاد مرد دمیرچی and هادی ولیزاده and طباطبائی یزدی, فریده},
title = {تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم‌های حاوی عصاره برگ زیتون},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {14},
number = {72},
month = {February},
issn = {2008-8787},
pages = {155--163},
numpages = {8},
keywords = {کلید واژگان: برگ زیتون؛ نانولیپوزوم؛ پتانسیل زتا؛ نانوتکنولوژی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم‌های حاوی عصاره برگ زیتون
%A منافی دیزج یکان, مهناز
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A صدیف ازاد مرد دمیرچی
%A هادی ولیزاده
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018

[Download]