عنوان : ( تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزومهای حاوی عصاره برگ زیتون )
نویسندگان: مهناز منافی دیزج یکان , محمدحسین حدادخداپرست , صدیف ازاد مرد دمیرچی , هادی ولیزاده , فریده طباطبائی یزدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
عصاره برگ زیتون یک منبع غنی از ترکیبات فنولی به شمار میرود که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است. با این حال ترکیباتفنلی مانند بسیاری از ترکیبات زیست فعال به تدریج غیر فعال می گردند و معمولا پس طعم تلخی را در مواد غذایی ایجاد میکنند. ریزپوشانی یکی راهکارهای موثر برای افزایش پایداری و کاهش پس طعم تلخ ترکیبات زیست فعال محسوب می شود. هدف از این پژوهش کپسوله کردن ترکیبات فنلی عصاره برگ زیتون به شکل نانولیپوزوم بود. نانولیپوزومها با استفاده از فسفاتیدیل کولین، کلسترول و عصاره برگ زیتون و با بکارگیری روش تزریق اتانول تهیه و از لحاظ اندازه ذرات، پتانسیل زتا و کارایی انکپسولاسیون مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط قطر حجمی ذرات لیپوزوم در محدوده nm100-50 بود. تمامی فرمولاسیونهای لیپوزومی دارای بار منفی بودند و الحاق ترکیبات پلی فنولی تا نسبت 1:5 فسفولیپید/پلیفنول موجب افزایش بار منفی وزیکولها گردید اما افزایش بیشتر در غلظت عصاره موجب کاهش بار منفی ذرات گردید.کارایی انکپسولاسیون نانولیپوزومهای حاوی عصاره در محدوده 78-74% بود، اگرچه در نانولیپوزومهای حاوی عصاره با نسبت فسفاتیدیل کولین /عصاره (1:1) میزان آن کاهش یافت و به 57% رسید. بررسی طیف فروسرخ نمونهها حاکی از عدم تشکیل برهمکنشهای شیمیایی واتصال پلیفنولهای برگ زیتون به ساختار نانولیپوزوم از طریق برهمکنشهای فیزیکی بود. در نهایت نتیجه گیری گردید که میتوان ترکیبات فنولی عصاره برگ زیتون را با اندازه و کارایی مناسب به شکل نانولیپوزوم جهت کاربرد در مواد غذایی ریزپوشانی کرد.
کلمات کلیدی
کلید واژگان: برگ زیتون؛ نانولیپوزوم؛ پتانسیل زتا؛ نانوتکنولوژی@article{paperid:1063579,
author = {منافی دیزج یکان, مهناز and حدادخداپرست, محمدحسین and صدیف ازاد مرد دمیرچی and هادی ولیزاده and طباطبائی یزدی, فریده},
title = {تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزومهای حاوی عصاره برگ زیتون},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {14},
number = {72},
month = {February},
issn = {2008-8787},
pages = {155--163},
numpages = {8},
keywords = {کلید واژگان: برگ زیتون؛ نانولیپوزوم؛ پتانسیل زتا؛ نانوتکنولوژی},
}
%0 Journal Article
%T تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزومهای حاوی عصاره برگ زیتون
%A منافی دیزج یکان, مهناز
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A صدیف ازاد مرد دمیرچی
%A هادی ولیزاده
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018