عنوان : ( تخمین زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول با پوشش خوراکی (آلوئه ورا- کیتوزان) و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP) )
نویسندگان: زهرا پورشریف املشی , ناصر صداقت , فخری شهیدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
پرتقال تامسون ناول بطور وسیعی در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران کشت می گردد و در مقایسه با سایر ارقام مرکبات از اهمیت تجاری خاصی برخوردار است. پرتقال در طی دوره نگهداری به علت تخریب ویتامین C ، تغییر رنگ، بافت، طعم و ظاهر، دچار افت کیفیت و کاهش زمان ماندگاری می شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر استفاده از پوشش های خوراکی و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول می باشد. در این بررسی، پرتقال با پوشش خوراکی کیتوزان- آلوئه ورا (نسبت 80 به 20) تیمار شد و در دمای 10 و 30 درجه سلسیوس به مدت 9 هفته در سه نوع بسته بندی اتمسفر اصلاح شده فعال، غیر فعال و بسته های منفذ دار، نگهداری گردید. در طی مدت نگهداری، ویژگی های حسی (طعم، بافت، رنگ و پذیرش کلی)، ویتامین C و شاخص های رنگی (b*،a*،L*) مورد بررسی قرار گرفت و زمان ماندگاری پرتقال به روش تسریع شده، تخمین زده شد. نتایج نشان داد که پوشش دهی منجر به افزایش زمان ماندگاری پرتقال شد. همچنین دما و زمان نگهداری اثر معنی داری بر تمامی صفات حسی نشان دادند. با افزایش دما و زمان نگهداری، پذیرش کلی، مقدار ویتامین C،b* وL* کاهش یافت. حداکثر زمان ماندگاری 106 روز بر اساس پذیرش کلی برای پرتقال پوشش دار و بسته های منفذ دار و دمای 10 درجه سلسیوس به دست آمد. بین نتایج زمان ماندگاری به دست آمده از روش ارزیابی حسی و روش سینتیک افت ویتامین C همبستگی معنی داری مشاهده شد (P<0.01, r=0.88). رگرسیون تابع درجه دوم با R2=1 بهترین برازش را برای تخمین ماندگاری تمامی تیمارها داشت. با توجه به نتایج، استفاده از پوشش خوراکی (آلوئه ورا- کیتوزان) به همراه بسته بندی منفذ دار برای افزایش زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول در طی انبارداری پیشنهاد می گردد.
کلمات کلیدی
, : ارزیابی حسی, پرتقال, پوشش خوراکی, زمان ماندگاری@article{paperid:1063902,
author = {پورشریف املشی, زهرا and صداقت, ناصر and شهیدی, فخری},
title = {تخمین زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول با پوشش خوراکی (آلوئه ورا- کیتوزان) و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP)},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {15},
number = {82},
month = {December},
issn = {2008-8787},
pages = {151--166},
numpages = {15},
keywords = {: ارزیابی حسی، پرتقال، پوشش خوراکی، زمان ماندگاری},
}
%0 Journal Article
%T تخمین زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول با پوشش خوراکی (آلوئه ورا- کیتوزان) و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP)
%A پورشریف املشی, زهرا
%A صداقت, ناصر
%A شهیدی, فخری
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018