عنوان : ( بهینه سازی شرایط استخراج پکتین به کمک امواج اولتراسونیک از تفاله شاه توت )
نویسندگان: وحید مسیبی , فریده طباطبائی یزدی , زهرا امام جمعه ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش تکنیک استخراج بهکمک امواج اولتراسوند (UAE) بهمنظور جداسازی پکتین از تفاله شاهتوت بهکار گرفته شد و از روش سطح پاسخ بهمنظور بهینهسازی شرایط استخراج استفاده شد. آزمایشها در قالب طرح مرکب مرکزی با ۳ متغیر مستقل هر یک در ۳ سطح شامل نقاط فاکتوریل، محوری و مرکزی پایهریزی شدند. متغیرهای مستقل فرآیند شامل زمان استخراج (۶۰-۲۰ دقیقه)، شدت صوت (%۱۰۰-۴۰) و نسبت حلال به نمونه (۱:۳۰-۱:۱۵ میلیلیتر بر گرم) بودند که تاثیر آنها بر روی راندمان استخراج، درجه استری شدن و محتوای گالاکتورونیک اسید پکتین مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده، راندمان پکتین بهصورت خطی تحت تاثیر شرایط استخراج قرار گرفت و با افزایش هر سه پارامتر مورد بررسی بهصورت معنیداری افزایش پیدا کرد (۰۰۰۱/۰>P). شرایط بهینه استخراج که با روش بهینهسازی عددی تعیین شد عبارت بودند از: مدت زمان ۰۴/۵۱ دقیقه، شدت اولتراسوند ۱۰۰ درصد و نسبت حلال به نمونه ۱:۳۰ گرم بر میلیلیتر. تحت شرایط بهینه مقادیر راندمان، درجه استری شدن و محتوای گالاکتورونیک اسید پکتین به ترتیب ۳۹/۷%، ۱۱/۵۶% و ۴۶/۲۵% پیشبینی شد که با آزمایشات تاییدی انجام شده اختلاف معنیداری بین مقادیر بدست آمده و مقادیر پیشبینی شده توسط مدل مشاهده نشد. پکتین تفاله شاهتوت در آزمایش رئولوژیک رفتار ویسکوالاستیک و رقیقشوندگی با برش از خود نشان داد و همچنین وزن مولکولی متوسط آن که براساس ویسکوزیته ذاتی تعیین شد، kDa ۰۳/۵۰ بدست آمد.
کلمات کلیدی
تفاله شاه توت; پکتین; راندمان; محتوای گالاکتورونیک اسید; بهینهسازی; خواص رئولوژیک@article{paperid:1063937,
author = {مسیبی, وحید and طباطبائی یزدی, فریده and زهرا امام جمعه},
title = {بهینه سازی شرایط استخراج پکتین به کمک امواج اولتراسونیک از تفاله شاه توت},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {13},
number = {4},
month = {October},
issn = {1735-4161},
pages = {594--610},
numpages = {16},
keywords = {تفاله شاه توت; پکتین; راندمان; محتوای گالاکتورونیک اسید; بهینهسازی; خواص رئولوژیک},
}
%0 Journal Article
%T بهینه سازی شرایط استخراج پکتین به کمک امواج اولتراسونیک از تفاله شاه توت
%A مسیبی, وحید
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A زهرا امام جمعه
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2017