پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (13), شماره (4), سال (2017-10) , صفحات (594-610)

عنوان : ( بهینه سازی شرایط استخراج پکتین به کمک امواج اولتراسونیک از تفاله شاه توت )

نویسندگان: وحید مسیبی , فریده طباطبائی یزدی , زهرا امام جمعه ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پژوهش تکنیک استخراج به‌کمک امواج اولتراسوند (UAE) به‌منظور جداسازی پکتین از تفاله شاه‌توت به‌کار گرفته شد و از روش سطح پاسخ به‌منظور بهینه‌سازی شرایط استخراج استفاده شد. آزمایش‌ها در قالب طرح مرکب مرکزی با ۳ متغیر مستقل هر یک در ۳ سطح شامل نقاط فاکتوریل، محوری و مرکزی پایه‌ریزی شدند. متغیرهای مستقل فرآیند شامل زمان استخراج (۶۰-۲۰ دقیقه)، شدت صوت (%۱۰۰-۴۰) و نسبت حلال به نمونه (۱:۳۰-۱:۱۵ میلی‌لیتر بر گرم) بودند که تاثیر آنها بر روی راندمان استخراج، درجه استری شدن و محتوای گالاکتورونیک اسید پکتین مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده، راندمان پکتین به‌صورت خطی تحت تاثیر شرایط استخراج قرار گرفت و با افزایش هر سه پارامتر مورد بررسی به‌صورت معنی‌داری افزایش پیدا کرد (۰۰۰۱/۰>P). شرایط بهینه استخراج که با روش بهینه‌سازی عددی تعیین شد عبارت بودند از: مدت زمان ۰۴/۵۱ دقیقه، شدت اولتراسوند ۱۰۰ درصد و نسبت حلال به نمونه ۱:۳۰ گرم بر میلی‌لیتر. تحت شرایط بهینه مقادیر راندمان، درجه استری شدن و محتوای گالاکتورونیک اسید پکتین به ترتیب ۳۹/۷%، ۱۱/۵۶% و ۴۶/۲۵% پیش‌بینی شد که با آزمایشات تاییدی انجام شده اختلاف معنی‌داری بین مقادیر بدست آمده و مقادیر پیش‌بینی شده توسط مدل مشاهده نشد. پکتین تفاله شاه‌توت در آزمایش رئولوژیک رفتار ویسکوالاستیک و رقیق‌شوندگی با برش از خود نشان داد و همچنین وزن مولکولی متوسط آن که براساس ویسکوزیته ذاتی تعیین شد، kDa ۰۳/۵۰ بدست آمد.

کلمات کلیدی

تفاله شاه توت; پکتین; راندمان; محتوای گالاکتورونیک اسید; بهینه‌سازی; خواص رئولوژیک
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1063937,
author = {مسیبی, وحید and طباطبائی یزدی, فریده and زهرا امام جمعه},
title = {بهینه سازی شرایط استخراج پکتین به کمک امواج اولتراسونیک از تفاله شاه توت},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {13},
number = {4},
month = {October},
issn = {1735-4161},
pages = {594--610},
numpages = {16},
keywords = {تفاله شاه توت; پکتین; راندمان; محتوای گالاکتورونیک اسید; بهینه‌سازی; خواص رئولوژیک},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بهینه سازی شرایط استخراج پکتین به کمک امواج اولتراسونیک از تفاله شاه توت
%A مسیبی, وحید
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A زهرا امام جمعه
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2017

[Download]