فناوری های نوین غذایی, سال (2018-1)

عنوان : ( بهینه سازی فرآیند کف پوشی و مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی خشک‏ کردن با هوای‏ داغ شیر موز )

نویسندگان: فاطمه پورحاجی , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , محبت محبی , مصطفی مظاهری طهرانی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

شیر علی‏رغم خواص و ارزش تغذیه‏ای آن به عنوان یک نوشابه طرفداران چندانی نداردو اغلب مردم به دنبال نوشیدنی‏های غیر الکلی وگازدار می‏روند.با توجه به پذیرش میوه جات و آبمیوه جات بعنوان یک نوشیدنی مطلوب در بین مردم می توان با اختلاط انواع آبمیوه و شیر،نوشیدنی‏‏های شیر میوه متنوعی را تهیه نمود. .شیر موز به عنوان یکی از نوشیدنی های مورد استفاده در بسیاری از کشورهای دنیا می باشد.لذا برای افزایش ماندگاری و جلوگیری از فساد نیاز به شیوه های جدید فراوری می‏باشد پودرهای آبمیوه به دلیل حمل و نقل ارزان و زمان ماندگاری طولانی محصولات مناسب می باشد. شرایط بهینه‏یابی تولید کف شیر موز به روش رویه پاسخ بر مبنای سه متغیر سرعت گاز نیتروژن (2 ‏-2/0 ‏لیتر بر دقیقه)، میزان صمغ گزانتان (25/0 -15/0 درصد) و نسبت شیر به موز (1-6 و 1-3) بررسی گردید. همچنین تأثیر دمای خشک‏کن هوای داغ در دوسطح 55، 65درجه سانتی‏گراد و دو ضخامت 3 و 5 میلی‏متر بر روی نمونه بهینه ارزیابی شدمحتوی رطوبتی طی سینتیک خشک‏کردن و مقایسه 8 مدل ریاضی و انتخاب بهترین مدل جهت توصیف سینتیک انتقال جرم بدست آمد. بهترین مدل جهت توصیف سینتیک انتقال جرم طی خشک کردن شیر موز، مدل sing-wang بود.

کلمات کلیدی

, شیر موز, سنتیک , انتقال جرم, مدلسازی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1065191,
author = {پورحاجی, فاطمه and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and محبی, محبت and مظاهری طهرانی, مصطفی},
title = {بهینه سازی فرآیند کف پوشی و مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی خشک‏ کردن با هوای‏ داغ شیر موز},
journal = {فناوری های نوین غذایی},
year = {2018},
month = {January},
issn = {2476-4787},
keywords = {شیر موز،سنتیک ،انتقال جرم،مدلسازی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بهینه سازی فرآیند کف پوشی و مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی خشک‏ کردن با هوای‏ داغ شیر موز
%A پورحاجی, فاطمه
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A محبی, محبت
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%J فناوری های نوین غذایی
%@ 2476-4787
%D 2018

[Download]