عنوان : ( بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و مقایسه ویژگیهای آن با بستنی معمولی )
نویسندگان: سجاد قادری , مصطفی مظاهری طهرانی , سیدمحمدعلی رضوی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
هدف این پژوهش بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و سپس مقایسه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، خصوصیات رئولوژیکی مستقل از زمان، پارامترهای بافتی و همچنین ارزیابی حسی بستنی گیاهی بهینه شده با نمونه بستنی معمولی، بستنی سویا و بستنی کنجدی است. برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی مانند اورران، مقاومت به ذوب و کدورت علارغم وجود تفاوت معنیدار (05/0>P) میان نمونه بهینه شده با نمونه بستنی معمولی، به نتایج نمونه بستنی معمولی نزدیک بوده و قابل قبول بودند. بررسی شاخصهای رنگی مورد بررسی همه نمونه های بستنی نیز نشان از تفاوت معنیداری (05/0>P) و قابل توجیه بین نمونه ها داشت. همه نمونه رفتار سودوپلاستیک از خود نشان دادند و مدل توان (99/0R2≥) کارایی بالایی در توصیف رفتار رئولوژیکی همه نمونهها داشت. همچنین بررسی خصوصیات بافتی نشان داد که بافت بستنی بهینه شده بهطور معنیداری (05/0>P) نسبت به بستنی معمولی سفتتر، چسبندگی کمتر و دارای قوام بیشتری است و همچنین این بستنی از لحاظ ارزیابی حسی نتایج قابل قبولی در مقابل نمونه شاهد از خود نشان داد. علت اصلی تفاوتهای مذکور مربوط به تفاوت در مقدار و نوع اسیدهای چرب و پروتئینها (در نقش ترکیبات عملکردی) شیرهای اولیه مورد استفاده در تولید بستنی بود.
کلمات کلیدی
بهینهسازی؛ بستنی گیاهی؛ کنجد؛ سویا؛ بستنی معمولی@article{paperid:1066334,
author = {قادری, سجاد and مظاهری طهرانی, مصطفی and رضوی, سیدمحمدعلی},
title = {بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و مقایسه ویژگیهای آن با بستنی معمولی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {15},
number = {76},
month = {June},
issn = {2008-8787},
pages = {101--115},
numpages = {14},
keywords = {بهینهسازی؛ بستنی گیاهی؛ کنجد؛ سویا؛ بستنی معمولی},
}
%0 Journal Article
%T بهینهسازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر سویا و شیر کنجد و مقایسه ویژگیهای آن با بستنی معمولی
%A قادری, سجاد
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018