عنوان : ( استفاده از پلاسمای غیر حرارتی فشار اتمسفری به عنوان روش جایگزین در غیر فعال سازی میکروارگانیسمهای موجود در آب زرشک )
نویسندگان: سیده ندا سیادتی , فرشاد صحبت زاده , فهیمه بهروان , مسعود شفافی زنوزیان , فریده طباطبائی یزدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این کار، به منظور جایگزینی روشی غیرحرارتی و کم هزینهتر نسبت به روش پاستوریزاسیون سنتی در صنعت غذا از پلاسمای سرد اتمسفری استفاده شد. پلاسمای نسبتا یکنواخت با استفاده از تخلیه سد دیالکتریک در هوا ایجاد شد و آب زرشک به عنوان نمونه در طی سه زمان 8، 10 و 12 دقیقهای تحت تابش آن قرار گرفت. تاثیر پلاسمای سرد اتمسفری بر میزان رنگ، pH، کل میکروارگانیسمها، کپک و مخمر، باکتریهای اسید لاکتیک، باکتریهای مقاوم به اسید و آسپرژیلوس نایجر اندازهگیری شد و نتایج آن با دادههای حاصل از تیمار پاستوریزاسیون گرمایی به مدت 12 دقیقه مقایسه گردید. نتایج نشان می دهد اختلاف معنی داری بین روش تابش 8، 10 و 12 دقیقهای پلاسما با روش پاستوریزاسیون وجود ندارد، اما بین این روشها با گروه شاهد اختلاف معنی داری دیده میشود. این نتایج حاکی از آن است که با بهینه کردن دستگاه، پلاسمای سرد اتمسفری میتواند جایگزین مناسبی برای روش پاستوریزاسیون حرارتی باشد.
کلمات کلیدی
, پلاسمای سرد فشار اتمسفری, غیر فعال سازی میکرو ارگانیسمها, آب زرشک@article{paperid:1067387,
author = {سیده ندا سیادتی and فرشاد صحبت زاده and فهیمه بهروان and مسعود شفافی زنوزیان and طباطبائی یزدی, فریده},
title = {استفاده از پلاسمای غیر حرارتی فشار اتمسفری به عنوان روش جایگزین در غیر فعال سازی میکروارگانیسمهای موجود در آب زرشک},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {15},
number = {77},
month = {March},
issn = {2008-8787},
pages = {219--228},
numpages = {9},
keywords = {پلاسمای سرد فشار اتمسفری، غیر فعال سازی میکرو ارگانیسمها، آب زرشک},
}
%0 Journal Article
%T استفاده از پلاسمای غیر حرارتی فشار اتمسفری به عنوان روش جایگزین در غیر فعال سازی میکروارگانیسمهای موجود در آب زرشک
%A سیده ندا سیادتی
%A فرشاد صحبت زاده
%A فهیمه بهروان
%A مسعود شفافی زنوزیان
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018