کنفرانس بین-المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه , 2018-02-25

عنوان : ( کیفیت علوفه گیاه Festuca karatavika در مراحل فنولوژی در قله شیر باد خراسان رضوی )

نویسندگان: سعیده اقتداری , محمد فرزام , حمید اجتهادی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

گونه Festuca karatavica از گندمیان چندساله و مهم مرتعی است که توده علوفه ای زیادی را تولید می¬کند و مقاومت خوبی به چرای شدید دام دارد. این گونه در کوههای استان خراسان رضوی در دامنه جنوبی قله شیر باد در ارتفاع 2500 تا 3100 متر می روید. گونه‌های گیاهی در دوره‌های رویشی مختلف کیفیت علوفه متفاوتی دارند. در این پژوهش ارزش غذایی گونه مرتعی Festuca karatavica در سه مرحله فنولوژیکی (رویشی، گلدهی،بذردهی) بررسی شد . در هر مرحله فنولوژیکی 4 تکرار و در هر تکرار 5 پایه در هر منطقه به صورت تصادفی انتخاب و نمونه‌برداری از اندام‌های هوایی گیاه به عمل آمد. پروتئین خام در مرحله رویشی بیشترین ( 79/28%)مقدار بود با افزایش سن گیاه درصد پروتئین به 12% کاهش ولی دیواره سلولی با همی سلولوز و فاقد همی سلولز افزایش یافت . نتایج این پژوهش نشان داد این گیاه درصد پروتئین بالایی دارد گرچه با افزایش سن مقدار پروتئین آن کاهش یافت و ر همه مراحل فنولوژی مقدار پروتئین بالاتر از حد بحرانی(7%) برای تغذیه دام از گیاهFestuca karatavika می‌باشد. بنابراین گیاه فستوکا گونه ای نوید بخش برای تامین علوفه و اصلاح مراتع در مناطق کوههای مرتفع است.

کلمات کلیدی

, مرتع, ارزش غذایی, گراس چندساله, کوههای مرتفع
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1068319,
author = {اقتداری, سعیده and فرزام, محمد and اجتهادی, حمید},
title = {کیفیت علوفه گیاه Festuca karatavika در مراحل فنولوژی در قله شیر باد خراسان رضوی},
booktitle = {کنفرانس بین-المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه},
year = {2018},
location = {کرج, ايران},
keywords = {مرتع، ارزش غذایی، گراس چندساله، کوههای مرتفع},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T کیفیت علوفه گیاه Festuca karatavika در مراحل فنولوژی در قله شیر باد خراسان رضوی
%A اقتداری, سعیده
%A فرزام, محمد
%A اجتهادی, حمید
%J کنفرانس بین-المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه
%D 2018

[Download]