عنوان : ( بررسى غلظت و نوع ماده دیواره بر خصوصیات ریزکپسول د-لیمونن تهیه شده جهت تعیین شرایط بهینه تولید نبات طع مدار )
نویسندگان: شهرزاد وطن خواه لطف آبادی , سید علی مرتضوی , سمیرا یگانه زاد , علیرضا صادقیان ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
هدف از این پژوهش ریزپوشانی د-لیمونن با پوشش مقاوم صمغ عربی و مالتودکسترین جهت تهیه نبات طعمدار بود. بدینمنظور امولسیونهای روغن در آب با غلظتهای 10 و 20% تهیه گردید و خصوصیات آنها شامل اندازه ذرات و پایداری مورد بررسی قرار گرفت؛ سپس امولسیونها با استفاده از فرایند خشککردن پاششی ریزپوشانی گردیده و ویژگیهای آن نظیر مقدار ماده مؤثره سطحی، مقدار ماده مؤثره داخل کپسول، راندمان ریزپوشانی، سرعت رهایش و ساختار میکروسکوپی ریزکپسولها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نوع و غلظت دیواره دارای اثر معنی داری بر روی فاکتورهای مورد بررسی بوده است (05/0p<). بهطوریکه با افزایش نسبت صمغ عربی به مالتودکسترین اندازه ذرات کوچکتر شده و همچنین با افزایش غلظت دیواره از 10 به 20%، نیمه عمر د-لیمونن در مدت زمان 6 هفته نگهداری در دمای اتاق، بهطور معنیداری افزایش یافت. ریزکپسول بهینه با نسبت 75 به 25 از صمغ عربی به مالتودکسترین در غلطت 20% از دیواره جهت تهیه نبات طعم دار بهکار گرفته شد و اثر مقدار ریزکپسول مورد استفاده، pH و دمای شربت بر راندمان تشکیل محصول و زمان تشکیل اولین کریستال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر دما و میزان ریزکپسول بر راندمان نبات و همچنین دمای شربت و تغییرات pH بر مدت زمان تشکیل اولین کریستال معنیدار بود (05/0p<). براساس آزمایشهای انجام شده شرایط بهینه جهت حصول بالاترین راندمان تولید نبات، 800/11% و زمان تشکیل اولین کریستال، min74/33، استفاده از دمای C°85، مقدار ریزکپسول معادل g04/0 و 99/6 =pH تعیین گردید.
کلمات کلیدی
, ریزپوشانی, نبات, د-لیمونن, خشککردن پاششی, ریز کپسول@article{paperid:1068414,
author = {وطن خواه لطف آبادی, شهرزاد and مرتضوی, سید علی and سمیرا یگانه زاد and علیرضا صادقیان},
title = {بررسى غلظت و نوع ماده دیواره بر خصوصیات ریزکپسول د-لیمونن تهیه شده جهت تعیین شرایط بهینه تولید نبات طع مدار},
journal = {فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا)},
year = {2018},
volume = {5},
number = {2},
month = {March},
issn = {2476-4787},
pages = {159--176},
numpages = {17},
keywords = {ریزپوشانی; نبات; د-لیمونن; خشککردن پاششی; ریز کپسول},
}
%0 Journal Article
%T بررسى غلظت و نوع ماده دیواره بر خصوصیات ریزکپسول د-لیمونن تهیه شده جهت تعیین شرایط بهینه تولید نبات طع مدار
%A وطن خواه لطف آبادی, شهرزاد
%A مرتضوی, سید علی
%A سمیرا یگانه زاد
%A علیرضا صادقیان
%J فناوری های نوین غذایی (فناوری های جدید در صنعت غذا)
%@ 2476-4787
%D 2018