عنوان : ( بهینه سازی استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از روش حلال )
نویسندگان: زهره یوسفوندباباکمالی , جواد سرگلزائی , شادی بلوریان ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
امروزه مطالعات مختلف نشان داده است که کورکومین دارای ویژگی عملکردی چشمگیری است و خواص مختلف از جمله خاصیت آنتی اکسیدانی، خاصیت ضد التهابی، محافظت کنندگی از کبد و کلیه، جلوگیری از تشکیل لخته های خون و بروز سکته قلبی، کاهش قند خون، خواص ضد میکروبی و سایر خواص آن مورد بحث و تحقیق است. همچنین در حال حاضر زردچوبه به خاطر خواص رنگی، طعم دهندگی و قدرت نگهدارندگی در صنایع غذایی مختلف مانند مارگارین، کره، دسرها، نوشابه ها، سس ها و... بسیار مورد توجه می باشد. در این پژوهش بهینه سازی شرایط استخراج کورکومین با حلال صورت گرفته است. از متدولوژی رویه سطح پاسخ و طرح باکس بنکن به منظور بررسی تأثیر نسبت حلال به ماده جامد، نسبت حلالها به یکدیگر و زمان بر روی راندمان استخراج و خلوص کورکومین بهره گرفته شده است. بر اساس نتایج بدست آمده در این طرح، نسبت حلال به ماده جامد، نسبت حلال به یکدیگر و زمان به ترتیب موثرترین فاکتورها بر استخراج کورکومین بوده اند. براساس آزمایش های انجام شده شرایط بهینه استخراج کورکومین جهت حصول بیشینه راندمان ) 53 / 6 درصد( و بیشینه خلوص ) 4275 / 59 درصد( شامل نسبت حلال به ماده جامد ) 15 ،) نسبت استون به اتانول ) 50 درصد ( و زمان ) 12 ساعت( تعیین گردید. نتایج حاکی از آن است که زمان ) p<0.01 ( و نیز اثر متقابل زمان با نسبت حلالها ) p<0.01 ( تأثیر معنی داری بر استخراج کورکومین از پودر ریزوم زردچوبه داشت.
کلمات کلیدی
, استخراج کورکومین, ماسراسیون, بهینه سازی, سطح پاسخ@inproceedings{paperid:1068658,
author = {یوسفوندباباکمالی, زهره and سرگلزائی, جواد and شادی بلوریان},
title = {بهینه سازی استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از روش حلال},
booktitle = {اولین همایش ملی صنایع فرآوری محصولات کشاورزی},
year = {2018},
location = {کرمان, ايران},
keywords = {استخراج کورکومین، ماسراسیون، بهینه سازی، سطح پاسخ},
}
%0 Conference Proceedings
%T بهینه سازی استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از روش حلال
%A یوسفوندباباکمالی, زهره
%A سرگلزائی, جواد
%A شادی بلوریان
%J اولین همایش ملی صنایع فرآوری محصولات کشاورزی
%D 2018