پژوهش های صنایع غذایی, دوره (28), شماره (1), سال (2018-6) , صفحات (197-206)

عنوان : ( بررسی اثر شرایط استخراج بر پارامترهای رنگی پودر کورکومین حاصل از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa) با استفاده از روش سطح پاسخ )

نویسندگان: شادی بلوریان , صفیه خلیلیان , ناصر صداقت , فرشته حسینی , مجید افشاری ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

از آن جایی که رنگدانه¬های موجود در ریزوم زردچوبه دارای طیفی از ساختارهای شیمیایی مشابه یا ایزومری بوده و علاوه بر این رنگدانه کورکومین خود مشتمل بر سه نوع I، II و III نیز می¬باشد این¬ها قادر به ایجاد به ترتیب طیف رنگی زرد تا نارنجی(توتومری) و زرد (انواع کورکومین) می¬باشند. بنابراین می¬توان با بررسی روند تغییرات مقادیر پارامترهای رنگی تا حدودی از وجود یا میزان این ترکیبات در پودر حاصل اطلاع یافت. در این پژوهش اثر برخی شرایط استخراج در روش خیساندن (ماسراسیون) همچون نسبت حلال¬ به ماده جامد (2-5/1)، نسبت استون به اتانول (100-0) و زمان استخراج (48-24 ساعت) بر پارامترهای رنگی (L* a* b*) پودر عصاره حاصل از استخراج با استفاده از روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بودند که مدل¬های چند جمله ای F2 (برای پارامتر رنگی a*) و خطی(برای پارامترهای رنگی L* و b*) به خوبی قادر به توصیف رفتار داده¬ها بوده و به طور معنی¬داری رابطه بین متغیرهای مستقل و پاسخ¬ها را بیان کردند.

کلمات کلیدی

, پارامترهای رنگی, رنگدانه, زرد چوبه کورکومین, ماسراسیون
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1069239,
author = {شادی بلوریان and صفیه خلیلیان and صداقت, ناصر and فرشته حسینی and مجید افشاری},
title = {بررسی اثر شرایط استخراج بر پارامترهای رنگی پودر کورکومین حاصل از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa) با استفاده از روش سطح پاسخ},
journal = {پژوهش های صنایع غذایی},
year = {2018},
volume = {28},
number = {1},
month = {June},
issn = {2008-515X},
pages = {197--206},
numpages = {9},
keywords = {پارامترهای رنگی، رنگدانه، زرد چوبه کورکومین، ماسراسیون},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر شرایط استخراج بر پارامترهای رنگی پودر کورکومین حاصل از ریزوم گیاه زردچوبه (Curcuma longa) با استفاده از روش سطح پاسخ
%A شادی بلوریان
%A صفیه خلیلیان
%A صداقت, ناصر
%A فرشته حسینی
%A مجید افشاری
%J پژوهش های صنایع غذایی
%@ 2008-515X
%D 2018

[Download]