دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران , 2018-04-25

عنوان : ( تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس چویل( Ferulago angulata ) علیه باکتری لیستریامونوسیتوژنز در محیط آزمایشگاهی )

نویسندگان: زهرا پناهی , محمد محسن زاده ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

باکتری لیستریا مونوسیتوژنز از مهمترین عوامل بروز عفونت در انسان وحیوانات می باشد. این باکتری بیشتر در محصولاتی مانند گوشت، مرغ و غذاهای دریایی یافت شده و از باکتری های بیماریزای غذایی مهم می باشد. از آنجا که نگهدارنده های شیمایی دارای عوارض زیادی بر سلامت و ایمنی مصرف کننده هستند، استفاده از نگهدارنده های طبیعی ازجمله اسانس های گیاهی در نگهداری مواد غذایی توصیه می شود. چویل یک گیاه چند ساله از خانواده چتریان و بومی ایران می باشد. در این مطالعه حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی اسانس چویل ( Ferulago angulata ) علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت آزمایشگاهی بررسی گردید. بدین منظور اسانس چویل تهیه گردید و با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طبف سنج جرمی آنالیز گردید. خاصیت بازدارندگی و کشندگی اسانس چویل علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز با استفاده از روش میکروبراث دایلوشن در غلظت های mg/ml 40 - 625 / 0 بررسی گردید. نتایج حاصل از خصوصیات فیتوشیمیایی اسانس چویل نشان داد که بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس سیس- اُسایمن ( Cis-Ocimene ( و آلفا پینن ) - Alpha-Pinene ) می باشند. نتایج حاصل از بررسی خواص ضد میکروبی اسانس چویل نشان داد که حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی برای باکتری لیستریا مونوسیتوژنز به ترتیب mg/ml20 و mg/ml40 می باشد. با توجه به اینکه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت مرغ و فرآورده های آن گزارش شده است، اسانس چویل می تواند در پوشش ها و فیلم های خوراکی به منظور افزایش زمان نگهداری مرغ مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی

, گیاه چویل, اثر بازدارندگی, اثر کشندگی, اسانس های گیاهی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1071982,
author = {پناهی, زهرا and محسن زاده, محمد},
title = {تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس چویل( Ferulago angulata ) علیه باکتری لیستریامونوسیتوژنز در محیط آزمایشگاهی},
booktitle = {دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
location = {ساری, ايران},
keywords = {گیاه چویل، اثر بازدارندگی، اثر کشندگی، اسانس های گیاهی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس چویل( Ferulago angulata ) علیه باکتری لیستریامونوسیتوژنز در محیط آزمایشگاهی
%A پناهی, زهرا
%A محسن زاده, محمد
%J دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2018

[Download]