عنوان : ( بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی اسانس زنیان ) Carum copticum ( علیه باکتری های لیستریامونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157:H7 )
نویسندگان: زهرا پناهی , محمد محسن زاده , رویا رضائیان دلویی ,چکیده
امروزه استفاده از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی از جمله اسانس های گیاهی، جایگزین مناسبی برای نگهدارنده های شیمایی پرخطر هستند. از این نگهدارنده های طبیعی می توان به منظور کنترل رشد میکروارگانیسم های انتقال یافته از مواد غذایی از جمله لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157:H7 استفاده کرد. زنیان ) Carum copticum ( یک گیاه علفی از خانواده چتریان می باشد. در این مطالعه حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی اسانس زنیان ) Carum copticum ( علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157:H7 در محیط کشت آزمایشگاهی بررسی گردید. بدین منظور اسانس زنیان تهیه گردید و با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی آنالیز گردید. نتایج حاصل از خصوصیات فیتوشیمیایی اسانس زنیان نشان داد که بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس تیمول ) 18 / 57% (، پاراسایمن ( 5 / 22% ( و گاماترپاینن ) 07 / 13% ( می باشند. نتایج حاصل از بررسی خواص ضد میکروبی اسانس زنیان نشان داد که حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی برای باکتری لیستریا مونوسیتوژنز به ترتیب mg/ml25 / 1 و mg/ml5 / 2 و برای باکتری اشریشیا کلی O157:H7 به تریتب mg/ml5 / 2 و mg/ml5 می باشد. با توجه به اینکه اسانس زنیان دارای خاصیت ضدمیکروبی خوبی علیه دوباکتری لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157:H می باشد ، اسانس زنیان می تواند در پوشش ها و فیلم های خوراکی به منظور افزایش زمان نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
کلمات کلیدی
, حداقل غلظت بازدارندگی, حداقل غلظت کشندگی, خاصیت ضد میکروبی, گیاه زنیان@inproceedings{paperid:1071986,
author = {پناهی, زهرا and محسن زاده, محمد and رویا رضائیان دلویی},
title = {بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی اسانس زنیان ) Carum copticum ( علیه باکتری های لیستریامونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157:H7},
booktitle = {کنگره بین المللی مهندسی کشاورزی و صنایع وابسته},
year = {2018},
location = {تهران, ايران},
keywords = {حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی، خاصیت ضد میکروبی، گیاه زنیان},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی اسانس زنیان ) Carum copticum ( علیه باکتری های لیستریامونوسیتوژنز و اشریشیا کلی O157:H7
%A پناهی, زهرا
%A محسن زاده, محمد
%A رویا رضائیان دلویی
%J کنگره بین المللی مهندسی کشاورزی و صنایع وابسته
%D 2018