هشتمین کنگره علوم دامی ایران , 2018-08-28

عنوان : ( ارزیابی تغذیه ای علف نی (Phragmites australis) در مراحل مختلف رشد‬‎ )

نویسندگان: محمدتقی کریمی , رضا ولی زاده , عباسعلی ناصریان ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این مطالعه تغییراتریختی، ترکیبشیمیایی و تجزیهپذیری شکمبهای بخشهای مختلف علف نی در طول فصل رشدگیاه بررسی شد. با پیشرفت مرحله رشد نسبت برگ به ساقه، میانگین پروتئین خام و میانگین عصارهاتری نمونههای نی جمعآوری شده در طول فصل کاهش یافت. میانگین پروتئین خام و عصارهاتری نمونههای نی جمعآوری شده در طول فصل رشد به ترتیب از 7 / 16 و 13 / 2 به 5 / 9 و 57 / 0 درصد کاهش یافت. بیشترین مقدار پروتئین خام و عصارهاتری به ترتیب مربوط به برگ ) 3 / 15 و 1 / 2 درصد(، گیاهکامل ) 1 / 13 و 1 درصد( و ساقه ) 9 / 9 و 63 / 0 درصد( بود. میانگین ماده خشک و بخشهای الیافی علف نی در طول رشد گیاه افزایش یافت و بیشترین مقدار آن مربوط به دو هفته آخر نمونهبرداری بود. بیشترین تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و بخشهای الیافی به ترتیب مربوط به گیاهکامل و برگ بود. با توجه به تغییرات ایجاد شده در بخشهای ریختی، مقادیر ماده خشک و پروتئین خام و همچنین تجزیهپذیری شکمبهای بخشهای الیافی، زمان مناسب برداشت علف نی جهت استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان از اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد ماه پیشنهاد می شود.

کلمات کلیدی

, تجزیهپذیری شکمبهای, تغییرات ریختی, علف نی, نشخوارکنندگان