عنوان : ( بررسی تأثیر پوشش آلوئه ورا و بسته بندی بر ویژگی های کیفی و زمان ماندگاری زرشک بی دانه Berberis vulgaris )
نویسندگان: سارا رویتوند , ناصر صداقت , مهدی وریدی , محبت محبی ,چکیده
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر پوشش خوراکی پلی ساکاریدی آلوئه ورا -5 و 10 درصد W/W- و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده - 0،6 و 21 درصد اکسیژن- بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی زرشک خشک شده طی دوره نگهداری انجام شد. بدین منظور زرشک خشک شده، به روش غوطه وری با پوشش خوراکی پلی ساکاریدی -5 و 10 درصد آلوئه ورا- تیمار و در بسته های 0، 6و 21 درصد اکسیژن بسته بندی و ... در دما C°20 به مدت 12 هفته نگهداری شدند. طی مدت نگهداری، میزان رطوبت، آنتوسیانین، مولفههای رنگی -L* -روشنی-، a* -قرمزی- و b* -زردی--، ارزیابی حسی و ویژگی-های میکروبی -شمارش کلی، تعداد کل کپک و مخمر- .... مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تاثیر پوششآلوئه ورا و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده و وکیوم در مدت زمان نگهداری بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی زرشک معنیدار بود. پوششدهی و بسته بندی، افت رطوبت، آنتوسیانین، روشنی و قرمزی را کاهش داد. شمارش کلی میکروارگانسم های هوازی، تعداد کل کپک و مخمر طی دوره نگهداری در نمونههای تیمار شده با پوشش خوراکی و بسته بندی نسبت به نمونه شاهد رشد کمتری داشت. ترکیب پوشش 10 درصد آلوئه ورا با بسته بندی وکیوم منجر به حفظ بیشتر رنگ و آنتوسیانین گردید.
کلمات کلیدی
, آلوئه ورا, زرشک, پوشش خوراکی, بسته بندی اتمسفر اصلاح شده@article{paperid:1073164,
author = {رویتوند, سارا and صداقت, ناصر and وریدی, مهدی and محبی, محبت},
title = {بررسی تأثیر پوشش آلوئه ورا و بسته بندی بر ویژگی های کیفی و زمان ماندگاری زرشک بی دانه Berberis vulgaris},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2019},
volume = {15},
number = {85},
month = {March},
issn = {2008-8787},
pages = {141--150},
numpages = {9},
keywords = {آلوئه ورا، زرشک، پوشش خوراکی، بسته بندی اتمسفر اصلاح شده},
}
%0 Journal Article
%T بررسی تأثیر پوشش آلوئه ورا و بسته بندی بر ویژگی های کیفی و زمان ماندگاری زرشک بی دانه Berberis vulgaris
%A رویتوند, سارا
%A صداقت, ناصر
%A وریدی, مهدی
%A محبی, محبت
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2019