علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (15), شماره (82), سال (2018-12) , صفحات (437-450)

عنوان : ( بررسی اثرپوشش خوراکی -ژل آلورا- و نوع بسته بندی بر کیفیت کیوی رقم هایوارد )

نویسندگان: سمیرا منصورگرگانی , ناصر صداقت , فرشته حسینی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده و پوشش خوراکی برای دستیابی به اهدافی مثل بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. بررسی اثر خوراکی آلوئه ورا و نوع بسته‌بندی در حفظ کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای آزمون شامل نوع پوشش در 4 سطح -نمونه فاقد پوشش -شاهد-، 10، 20، 30 درصد حجمی – حجمی ژل آلوئه ورا- و بسته‌بندی در 2 سطح -هوای معمولی و بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح‌شده 5% اکسیژن، 10% کربن دی‌اکسید و 85% نیتروژن- و زمان نگهداری در 4 سطح-0، 3، 6، 9 هفته- بوده است. پوشش دهی میوه های کیوی‏ها به روش غوطه‌وری انجام شد. سپس در کیسه‏های پلاستیکی سه لایه پلی‌اتیلن/ پلی آمید/ پلی‌اتیلن با ضخامت 80 میکرون بسته‌بندی و در دمای 20 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. کلیه نمونه‏ها با سه تکرار تولید شده و نتایج با نرم‌افزار آماری SPSS تجزیه‌وتحلیل و مقایسه میانگین‏ها در سطح آزمون 95% انجام شد. آزمون‌ها شامل تعیین ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، اندازه‌گیری محتوای فنل کل، تعیین محتوای اسیدآسکوربیک کل، بررسی تغییرات رنگ و ارزیابی حسی بود. نتایج نشان داد که بهبود کیفیت رنگ نمونه‏ها در بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح‌شده به همراه پوشش‏های خوراکی معنی‌دار بوده است. مقدار فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی در نمونه های دارای پوشش با غلظت بالاتر و در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بیشتر بود. در نمونه‏های با غلظت بیشتر آلوئه ورا نابودی اسید آسکوربیک کمتر بود. همچنین ازنظر ارزیابان حسی نمونه‏های پوشش داده‌شده تحت اتمسفر اصلاح‌شده از امتیاز بالاتری برخوردار بودند. در مجموع اتمسفر اصلاح‌شده و پوشش ژل آلوئه ورا باعث بهبود کیفیت کیوی ذخیره‌شده گردید.

کلمات کلیدی

, آنتی اکسیدانی, بسته بندی, پوشش خوراکی, فنل کل, میوه کیوی