عنوان : ( بررسی اثرپوشش خوراکی -ژل آلورا- و نوع بسته بندی بر کیفیت کیوی رقم هایوارد )
نویسندگان: سمیرا منصورگرگانی , ناصر صداقت , فرشته حسینی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده و پوشش خوراکی برای دستیابی به اهدافی مثل بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. بررسی اثر خوراکی آلوئه ورا و نوع بستهبندی در حفظ کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای آزمون شامل نوع پوشش در 4 سطح -نمونه فاقد پوشش -شاهد-، 10، 20، 30 درصد حجمی – حجمی ژل آلوئه ورا- و بستهبندی در 2 سطح -هوای معمولی و بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده 5% اکسیژن، 10% کربن دیاکسید و 85% نیتروژن- و زمان نگهداری در 4 سطح-0، 3، 6، 9 هفته- بوده است. پوشش دهی میوه های کیویها به روش غوطهوری انجام شد. سپس در کیسههای پلاستیکی سه لایه پلیاتیلن/ پلی آمید/ پلیاتیلن با ضخامت 80 میکرون بستهبندی و در دمای 20 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. کلیه نمونهها با سه تکرار تولید شده و نتایج با نرمافزار آماری SPSS تجزیهوتحلیل و مقایسه میانگینها در سطح آزمون 95% انجام شد. آزمونها شامل تعیین ظرفیت آنتیاکسیدانی، اندازهگیری محتوای فنل کل، تعیین محتوای اسیدآسکوربیک کل، بررسی تغییرات رنگ و ارزیابی حسی بود. نتایج نشان داد که بهبود کیفیت رنگ نمونهها در بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده به همراه پوششهای خوراکی معنیدار بوده است. مقدار فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی در نمونه های دارای پوشش با غلظت بالاتر و در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بیشتر بود. در نمونههای با غلظت بیشتر آلوئه ورا نابودی اسید آسکوربیک کمتر بود. همچنین ازنظر ارزیابان حسی نمونههای پوشش دادهشده تحت اتمسفر اصلاحشده از امتیاز بالاتری برخوردار بودند. در مجموع اتمسفر اصلاحشده و پوشش ژل آلوئه ورا باعث بهبود کیفیت کیوی ذخیرهشده گردید.
کلمات کلیدی
, آنتی اکسیدانی, بسته بندی, پوشش خوراکی, فنل کل, میوه کیوی@article{paperid:1073170,
author = {منصورگرگانی, سمیرا and صداقت, ناصر and فرشته حسینی},
title = {بررسی اثرپوشش خوراکی -ژل آلورا- و نوع بسته بندی بر کیفیت کیوی رقم هایوارد},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {15},
number = {82},
month = {December},
issn = {2008-8787},
pages = {437--450},
numpages = {13},
keywords = {آنتی اکسیدانی;بسته بندی;پوشش خوراکی; فنل کل;میوه کیوی},
}
%0 Journal Article
%T بررسی اثرپوشش خوراکی -ژل آلورا- و نوع بسته بندی بر کیفیت کیوی رقم هایوارد
%A منصورگرگانی, سمیرا
%A صداقت, ناصر
%A فرشته حسینی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018