نوآوری در علوم و فناوری غذایی, دوره (10), شماره (2), سال (2018-9) , صفحات (115-122)

عنوان : ( تهیه نانو لیپوزوم های حاوی اسانس روغنی پرتقال با استفاده از روش حرارتی )

نویسندگان: محمدحسین نشاسته گیر , محبت محبی , محمدحسین حدادخداپرست , مهدی وریدی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

مهمترین چالش‌ در زمینه استفاده از اسانس‌ها در مواد غذایی، بهبود و افزایش پایداری آن‌ها در مراحل فرآوری و همچنین کنترل آزاد شدن تا زمان مصرف می‌باشد. نانو لیپوزوم‌های حاوی اسانس روغنی پرتقال می‌تواند جهت ریزپوشانی و به دام‌انداختن ترکیبات زیست فعال در زمینه نانو حامل‌ها به عنوان اجزا عملگرا در حوزه غذاهای فراسودمند استفاده گردد. لیپوزوم‌ها با روش حرارتی و بدون استفاده از حلال‌های آلی تهیه شدند. در این پژوهش، ویژگی های فیزیکوشیمیایی لیپوزوم‌ها از قبیل اندازه ذرات، پتانسیل زتا و راندمان ریزپوشانی اندازه‌گیری شد. قطر متوسط کلیه نانو حامل‌ها‌ کمتر از 100 نانومتر و شاخص چندبس پاشیدگی کمتر از 2/0 بود. پتانسیل زتا در لیپوزوم‌های بدون پوشش منفی گزارش شد. راندمان ریزپوشانی اسانس روغنی در نانو لیپوزوم‌های بدون پوشش 89-72 درصد بود. راندمان ریزپوشانی در نانوحامل‌های تولید شده با نسبت هسته به پوسته 1 : 3 بالاتر بود. تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی اتمی تشکیل نانو لیپوزوم‌ها را تأیید کرد.

کلمات کلیدی

انو لیپوزوم؛ روش حرارتی؛ اسانس روغنی؛ حامل‌های لیپیدی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1075213,
author = {نشاسته گیر, محمدحسین and محبی, محبت and حدادخداپرست, محمدحسین and وریدی, مهدی},
title = {تهیه نانو لیپوزوم های حاوی اسانس روغنی پرتقال با استفاده از روش حرارتی},
journal = {نوآوری در علوم و فناوری غذایی},
year = {2018},
volume = {10},
number = {2},
month = {September},
issn = {2423-4966},
pages = {115--122},
numpages = {7},
keywords = {انو لیپوزوم؛ روش حرارتی؛ اسانس روغنی؛ حامل‌های لیپیدی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تهیه نانو لیپوزوم های حاوی اسانس روغنی پرتقال با استفاده از روش حرارتی
%A نشاسته گیر, محمدحسین
%A محبی, محبت
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A وریدی, مهدی
%J نوآوری در علوم و فناوری غذایی
%@ 2423-4966
%D 2018

[Download]