کنفرانس بین المللی بسته بندی ایران , 2018-12-15

عنوان : ( بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP) قارچ دنبلان صحرایی )

نویسندگان: روح انگیز سپهری , شیوا قائدرحمتی , ناصر صداقت ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

قارچ از نظر دارا بودن مقادیر بالای پروتئین و ترکیبات زیست فعال متعدد و همچنین مقدار ناچیز کربوهیدرات و کلسترول می‌تواند به عنوان غذای عملگرا و همچنین دارویی نیز تلقی شود. قارچ‌های خوراکی شامل گونه‌های قارچی بسیاری می‌شوند که ممکن است به صورت وحشی در طبیعت چیده شده یا پرورش داده شوند. یکی از گونه‌های نادر در میان قارچ‌ها گونه قارچ دنبلان صحرایی می‌باشد. قارچ دنبلان یک ماده غذایی سرشار از مواد ازته، نمک های معدنی، کلر، فسفات، چربی، اسید های آلی، مواد رنگی، مواد معطر، آب، آنزیم ها و سایر خواص تغذیه ای می باشد. به طور کلی قارچ‌ها دوره ماندگاری کمی دارند. از این رو جهت افزایش مدت زمان ماندگاری قارچ‌ها باید روش‌هایی به کار گرفته شوند تا رشد باکتریایی، قهوه‌ای شدن آنزیمی یا متابولیسم قارچی را کاهش دهند. بسته‌بندی فعال یکی از مفاهیم نوین در بسته‌بندی مواد غذایی است که در پاسخ به تغییرات مداوم در نیازهای مصرف‌کنندگان به بازار فروش عرضه‌شده است. بسته‌بندی فعال شرایط جو بسته را به گونه مطلوبی تغییر می‌دهد که موجب افزایش عمر نگهداری ماده غذایی گردد. امروزه بسته‌بندی با روش اتمسفر اصلاح‌شده (MAP) همانند سایر کشورها در ایران نیز شناخته‌شده و کاربرد تجاری آن برای بسیاری از محصولات رو به افزایش می‌باشد. این روش، به معنای بسته‌بندی یک محصول فسادپذیر در اتمسفری که ترکیب آن با ترکیب اتمسفر معمولی متفاوت است. در هنگام به‌کارگیری این روش بسته‌بندی به نکاتی نظیر ضخامت و میزان نفوذپذیری فیلم و همچنین به میزان تنفس محصولات تازه باید توجه کرد. میزان نفوذپذیری فیلم بسته‌بندی به اکسیژن، بایستی با میزان تنفس محصولات تازه داخل بسته یکسان باشد که با کاهش غلظت اکسیژن و افزایش غلظت دی‌اکسید کربن داخل بسته‌بندی به وجود می‌آید. هدف از بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح‌شده، کاهش میزان تنفس محصول است، اما نه به‌طور کامل که منجر به ایجاد تنفس بی‌هوازی گردد، چراکه اگر میزان اکسیژن درون بسته‌بندی بیش‌ازحد کاهش یابد، ممکن است منجر به ایجاد تنفس بی‌هوازی گردد و اگر به میزان تنفس محصول توجه نشود و مقدار اکسیژن بیش‌ازحد بالا باشد ماندگاری محصول طولانی نخواهد بود

کلمات کلیدی

, قارچ, دنبلان صحرایی, بسته‌بندی, اتمسفر اصلاح شده
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1075283,
author = {سپهری, روح انگیز and قائدرحمتی, شیوا and صداقت, ناصر},
title = {بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP) قارچ دنبلان صحرایی},
booktitle = {کنفرانس بین المللی بسته بندی ایران},
year = {2018},
location = {تهران, ايران},
keywords = {قارچ، دنبلان صحرایی، بسته‌بندی، اتمسفر اصلاح شده},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP) قارچ دنبلان صحرایی
%A سپهری, روح انگیز
%A قائدرحمتی, شیوا
%A صداقت, ناصر
%J کنفرانس بین المللی بسته بندی ایران
%D 2018

[Download]