عنوان : ( تاثیر منابع مختلف کربن بر بیوسنتز سورفکتانت توسط باکتری Pseudomonas putida KT-2440 )
نویسندگان: مهدی شهابی رکنی , اکرم حلاج نیا , امیر لکزیان , محمدرضا حسین دخت ,چکیده
بیوسورفکتانتها ترکیبات فعال سطحی با خاصیت آمفی فیلیکی هستند که توسط برخی میکروارگانیسمها تولید شده و باعث کاهش کشش سطحی و بین سطحی مایعات میگردند. در این مطالعه تولید بیوسورفکتانت توسط باکتری Pseudomonas putida KT-2440 در منابع مختلف کربن (گلوکز، گلیسرول، روغن زیتون، ملاس چغندر قند) در دمای 30 درجه سانتیگراد و زمان گرماگذاری 84 ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور تشخیص تولید بیوسورفکتانت از روشهای کمی و کیفی غربالگری نظیر: آزمون پراکنش نفت، همولیز خون، درصد امولسیون کنندگی، کشش سطحی و فعالیت آمیزندگی استفاده شد. نتایج نشان داد P.putida توانایی رشد در هر سه منبع کربن را دارد. بر اساس نتایج غربالگری سویه به کار رفته در این پژوهش دارای همولیز مثبت یا α در محیط آگار خوندار بود. همچنین این باکتری بیشترین کاهش کشش سطحی را در منبع کربن روغن زیتون به میزان 56/46 میلی نیوتون بر متر دارا بود. بیشترین درصد امولسیون کنندگی در منبع کربن گلوکز (48 درصد) بدست آمد. مقدار بیوسورفکتانت تولید شده در منابع گلوکز، گلیسرول، روغن زیتون و ملاس چغندر قند به ترتیب 8/3، 4/2، 6/2، و 6/3 گرم در لیتر بود.
کلمات کلیدی
, بیوسورفکتانت, کشش سطحی, منابع کربن, امولسیون کنندگی@inproceedings{paperid:1075960,
author = {شهابی رکنی, مهدی and حلاج نیا, اکرم and لکزیان, امیر and حسین دخت, محمدرضا},
title = {تاثیر منابع مختلف کربن بر بیوسنتز سورفکتانت توسط باکتری Pseudomonas putida KT-2440},
booktitle = {شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران},
year = {2019},
location = {زنجان, ايران},
keywords = {بیوسورفکتانت، کشش سطحی، منابع کربن، امولسیون کنندگی},
}
%0 Conference Proceedings
%T تاثیر منابع مختلف کربن بر بیوسنتز سورفکتانت توسط باکتری Pseudomonas putida KT-2440
%A شهابی رکنی, مهدی
%A حلاج نیا, اکرم
%A لکزیان, امیر
%A حسین دخت, محمدرضا
%J شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
%D 2019