عنوان : ( تعیین استراتژی عملیاتی بهینه جهت راهاندازی سیستم CAES در بازار برق نوسانی-ساعتی دارای نفوذ بالای قدرت تجدیدپذیر بادی (مطالعه موردی: شرکت برق منطقهای خراسان) )
نویسندگان: مهدی قایمی اصل , مصطفی سلیمی فر , مصطفی رجبی مشهدی , محمدحسین مهدوی عادلی ,چکیده
مینه و هدف: با ورود انرژی پایدار و تجدیدپذیر با سهم بالایی از نفوذ به سیستم تولید، سیستم ذخیرهساز هوای فشرده[1] (CAES) را میتوان برای ایجاد یک سیستم تولید انرژی الکتریکی برخوردار از کفایت[2] و صافی[3] قابل قبول مورد استفاده قرار داد. این سیستم با ذخیرهسازی انرژی در قیمتهای پایین بازار برق و تولید برق در قیمتهای بالای بازار راهاندازی میشود. شرط اساسی سودآوری سیستم هیبرید برخوردار از سیستم CAES، بهکارگیری استراتژی مناسب برای خرید و فروش انرژی در سیستم CAES است. این مطالعه با هدف تعیین استراتژی عملیاتی بهینه جهت راهاندازی سیستم CAES در بازار برق نوسانی-ساعتی دارای نفود بالای قدرت تجدیدپذیر بادی به انجام رسیده است. مواد و روشها: در این پژوهش با شبیهسازی سیستم تولید نیروگاههای محدوده شرکت برق منطقهای خراسان، استراتژیهای بهکارگیری سیستم CAES در سیستم هیبرید بادی-فسیلی مورد بررسی قرار گرفته است که در این میان، استراتژی بهینه تئوریک در واقع فراهمکننده بالاترین درآمد خالص برای واحد ذخیرهساز است. اما از آنجایی که قیمت در ساعات آتی بازار ساعتی-نوسانی از پیشمشخص نیست، دو استراتژی کاربردی-عملیاتی پیشرویدادی[4] و پسرویدادی[5] برای راهاندازی واحد ذخیرهساز بهکار گرفته شدهاند. یافتهها: نتایج پژوهش نشان میدهد که استراتژی پیشرویدادی کاربردی و پسرویدادی کاربردی، به ترتیب به طور متوسط 93 درصد و 89 درصد خالص درآمد استراتژی بهینه تئوریک سیستم ذخیرهساز هوای فشرده را در تمامی ظرفیتهای ششگانه (50 تا 300 مگاواتی) برای واحد ذخیرهساز فراهم میکند. بحث و نتیجهگیری: بر اساس نتایج این پژوهش، لازم است از ذخیرهسازی قدرت برای افزایش پایداری شبکه[6] و قابلیت اطمینان[7] تولید در سیستمهای هیبرید با نفوذ بالای قدرت تجدیدپذیر استفاده نمود. زیرا برای شرایط احتمالی Black-Out، لازم است که واحدی به عنوان Black-Start در شبکه آماده باشد که بتواند درکمترین زمان ممکن، بار شبکه را تامین کند. استفاده از سیستم CAES میتواند راهکار بسیار مناسبی باشد که نه تنها قابلیت اطمینان تولید و پایداری شبکه در مواقع اضطراری را تضمین میکند، بلکه از لحاظ اقتصادی امکانپذیر بوده و از سود عملیاتی مناسبی نیز برخوردار است.
کلمات کلیدی
, شبیه سازی سیستم قدرت, تولید هیبرید بادی-فسیلی, سیستم ذخیره ساز هوای فشرده, استراتژی بهینه@article{paperid:1077099,
author = {مهدی قایمی اصل and سلیمی فر, مصطفی and مصطفی رجبی مشهدی and مهدوی عادلی, محمدحسین},
title = {تعیین استراتژی عملیاتی بهینه جهت راهاندازی سیستم CAES در بازار برق نوسانی-ساعتی دارای نفوذ بالای قدرت تجدیدپذیر بادی (مطالعه موردی: شرکت برق منطقهای خراسان)},
journal = {علوم و تکنولوژی محیط زیست},
year = {2017},
volume = {18},
number = {4},
month = {January},
issn = {1563-4809},
pages = {1--24},
numpages = {23},
keywords = {شبیه سازی سیستم قدرت، تولید هیبرید بادی-فسیلی، سیستم ذخیره ساز هوای فشرده، استراتژی بهینه},
}
%0 Journal Article
%T تعیین استراتژی عملیاتی بهینه جهت راهاندازی سیستم CAES در بازار برق نوسانی-ساعتی دارای نفوذ بالای قدرت تجدیدپذیر بادی (مطالعه موردی: شرکت برق منطقهای خراسان)
%A مهدی قایمی اصل
%A سلیمی فر, مصطفی
%A مصطفی رجبی مشهدی
%A مهدوی عادلی, محمدحسین
%J علوم و تکنولوژی محیط زیست
%@ 1563-4809
%D 2017