عنوان : ( استخراج، شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی و مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین )
نویسندگان: افسانه سمیعی , فریده طباطبائی یزدی , بهروز علیزاده بهبهانی , مصطفی مظاهری طهرانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
هدف از این پژوهش استخراج اسانس از برگ نازبو بنفش، شناسایی ترکیبات و اجزا تشکیل دهنده اسانس آن و بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسانس آن به روشهای مختلف کیفی و کمی بر تعدادی از باکترهای شاخص بیماریزا غذا و در نهایت مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین در شرایط برونتنی بود. اجزای تشکیل دهنده اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی شناسایی شدند. اثر ضدمیکروبی اسانس نازبو بنفش به روش چاهک در آگار تعیین و در نهایت حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس با استفاده از میکرودایلوشن براث و معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که 28 ترکیب شناسایی شده در مجموع 28/99 درصد ترکیبات اسانس را تشکیل می دهند. p-Allylanisole با 64/51 بیشترین ترکیب شناسایی شده اسانس بود، و به تنهایی بیش از 50 درصد از ترکیب اسانس را شامل میشد. علاوه بر این ترکیبات اصلی دیگر شامل n-Tricosane (83/24%) و Linalool (81/14%) بود. متوسط قطر هاله عدم رشد در روش چاهک در آگار بر باکترهای گرم مثبت 9/15 میلیمتر و برای باکتریهای گرم منفی 15/11 میلیمتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای بیماریزا در محدوده 6/4 تا 8/36 میلیگرم بر میلیلیتر بود. حداقل غلظت کشندگی اسانس نیز در رنج 6/4 تا 6/73 میلیگرم بر میلیلیتر بود. به طور کلی میتوان گفت که اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای گرم مثبت در غلظتهای پایینتر موثر بوده و توانست از رشد آنها جلوگیری کند.
کلمات کلیدی
, نازبو بنفش|فعالیت ضدمیکروبی|جنتامایسین|ونکومایسین|رقیقسازی در مایع. ,@article{paperid:1077344,
author = {سمیعی, افسانه and طباطبائی یزدی, فریده and بهروز علیزاده بهبهانی and مظاهری طهرانی, مصطفی},
title = {استخراج، شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی و مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2019},
volume = {16},
number = {91},
month = {September},
issn = {2008-8787},
pages = {347--356},
numpages = {9},
keywords = {نازبو بنفش|فعالیت ضدمیکروبی|جنتامایسین|ونکومایسین|رقیقسازی در مایع. ،},
}
%0 Journal Article
%T استخراج، شناسایی ترکیبات شیمیایی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس نازبو بنفش بر باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی و مقایسه آن با آنتیبیوتیکهای ونکومایسین و جنتامایسین
%A سمیعی, افسانه
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A بهروز علیزاده بهبهانی
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2019