پنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان , 2019-10-16

عنوان : ( تاثیر شیرابه ی شکمبه روی سیستم ایمنی در جوجه گوشتی )

نویسندگان: مریم لطفی قرائی , حمیدرضا کازرانی , جلیل مهرزاد ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

صنعت طیور در بسیاری از کشورها از جمله ایران به یک فعالیت مهم اقتصادی تبدیل شده است. به همین دلیل پژوهش و پیدا کردن مکمل های غذایی که هم بتواند بعنوان رشد دهنده ی جوجه های گوشتی مورد استفاده قرار بگیرد و نیز ضرر و زیان به تولید یا کیفیت محصول وارد نشود، یک ضرورت هست. این مطالعه با هدف بررسی اثر شیرابه ی شکمبه در طول دوره ی پرورش بر عملکرد سیستم ایمنی جوجه ی گوشتی سویه ی راس صورت گرفت. در این آزمایش سطح بیان ژنهای C3 و IL-1β بعنوان پارامتر ایمنی در بافت روده ی کوچک در نظر گرفته شد. دو رژیم غذایی اعمال گردید:1) رژیم غذایی کنترل 2) رژیم غذایی حاوی شیرابه شکمبه (به میزان 2٪ حجمی آب آشامیدنی) بمدت 42 روز دریافت نمودند. بیان ژنهای C3 و IL-1β در جوجه هایی که با شیرابه ی شکمبه تغذیه شدند به طور معنی داری کاهش پیدا کرد. نتایج ما نشان می دهد که اعمال شیرابه ی شکمبه بیان ژن های C3 و IL-1β کاهش می دهد، در نتیجه می تواند به طور موثری سیستم ایمنی جوجه ی گوشتی را تحت تاثیر فرار دهد.

کلمات کلیدی

, شیرابه شکمبه, سیستم ایمنی, کمپلمان-3, اینترلوکین-1, جوجه ی گوشتی