علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (9), شماره (36), سال (2012-10) , صفحات (65-76)

عنوان : ( بررسی اثر شرایط فرآیند بر ویژگی های بافتی پنیر فتای فراپالایش شده تولیدی از مخلوط شیر گاو و شیر سویا )

نویسندگان: محسن قدس روحانی , سید علی مرتضوی , مصطفی مظاهری طهرانی , سیدمحمدعلی رضوی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این تحقیق اثر سه متغیر مقدار شیر سویا (0 تا 25%)، مقدار کلرورکلسیم (0.3 تا 1%) و دمای انعقاد (30 تا 40oC) بر خصوصیات بافتی پنیر فتای فراپالایش شده تولید شده از مخلوط شیر گاو و شیرسویا بررسی شد. آزمایشات در دو گروه تجزیه نیم رخ بافت (TPA) و آزمون نفوذ انجام گرفت. در آزمونTPA صفات سختی، پیوستگی، حالت فنری، حالت صمغی، حالت آدامسی و کارسختی و در آزمون نفوذ صفات سختی، چسبندگی، نیروی چسبندگی و کارسختی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج در قالب طرح مرکب مرکزی (CCD) بررسی و به روش سطح پاسخ (RSM) مدل سازی و تجزیه و تحلیل شد. ضریب تبیین برای مدل های رگرسیون برازش شده کلیه صفات بالاتر از 0.85 بود، ضمن این که فاکتور عدم برازش نیز برای مدل تمامی صفات در سطح 95% معنی دار نبود. بنابراین صحت مدل برای برازش اطلاعات تایید گردید. همچنین شباهت زیادی که بین نتایج به دست آمده از آزمون TPA و تست نفوذ برای صفات مشابه وجود داشت این فرضیه را ایجاد نمود که در مواقع لازم می توان این دو آزمون را جایگزین یکدیگر نمود

کلمات کلیدی

, شیر سویا, ناتراوه (رتنتیت), سطح پاسخ, تجزیه نیم رخ بافت, آزمون نفوذ.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1078166,
author = {محسن قدس روحانی and مرتضوی, سید علی and مظاهری طهرانی, مصطفی and رضوی, سیدمحمدعلی},
title = {بررسی اثر شرایط فرآیند بر ویژگی های بافتی پنیر فتای فراپالایش شده تولیدی از مخلوط شیر گاو و شیر سویا},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2012},
volume = {9},
number = {36},
month = {October},
issn = {2008-8787},
pages = {65--76},
numpages = {11},
keywords = {شیر سویا، ناتراوه (رتنتیت)، سطح پاسخ، تجزیه نیم رخ بافت، آزمون نفوذ.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر شرایط فرآیند بر ویژگی های بافتی پنیر فتای فراپالایش شده تولیدی از مخلوط شیر گاو و شیر سویا
%A محسن قدس روحانی
%A مرتضوی, سید علی
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2012

[Download]