زراعت و فناوری زعفران, دوره (7), شماره (4), سال (2020-1) , صفحات (425-439)

عنوان : ( بررسی اثر پالسمای سرد بر ویژگیهای میکروبی و شیمیایی زعفران )

نویسندگان: مریم اکبریان , فخری شهیدی , محمدجواد وریدی , آرش کوچکی , سحر روشنک ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

زعفران گران­ترین محصول کشاورزی جهان می­باشد و ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان است، آلوده­شدن زعفران در مراحل مختلف فرایند تولید، علاوه بر کاهش کیفیت منجر به کاهش اعتبار در بازار جهانی و صادرات می­شود. لذا انتخاب یک روش مناسب جهت غیرفعال­سازی فلور میکروبی زعفران ضرورت دارد. در بین روش­های مختلفی که برای غیرفعال کردن میکروب­ها استفاده می­شوند، پلاسمای سرد به علت وجود مزایای بالقوه بی­شمار از قبیل طبیعت غیرسمی، هزینه­های عملیاتی پایین، کاهش قابل توجه مصرف آب طی فرایند­های ضد عفونی، و امکان کاربرد آن برای محصولات غذایی متنوع، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. پلاسما حالتی از گاز یونیزه شده شامل یون­ها، الکترون، اشعه ماورابنفش و گونه­های واکنش مانند رادیکال­ها، اتم­ها و مولکول­های بر انگیخته است که قادر به غیرفعال­سازی میکروارگانیسم­ها می­باشد. در این پژوهش پلاسمای سرد با استفاده از دو نوع گاز شامل نیتروژن و هوا تولید و اثر تابش پلاسما در مدت زمان های صفر، 3، 6، 9 و 12 دقیقه بر ویژگی­های شیمیایی و میکروبی (باکتری اشرشیاکلی، انتروکوکوس فکالیس، کپک و مخمر) زعفران بررسی گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد اثر میکروب کشی پلاسمای نیتروژن نسبت به پلاسما هوا کمتر بوده و با افزایش زمان تابش پلاسما میزان غیرفعال سازی میکروارگانیسم­ها افزایش یافت. حداکثر کاهش بار میکروبی در زمان 12 دقیقه در ولتاژ 18 کیلوولت مشاهده شد و جمعیت باکتری اشرشیاکلی، انتروکوکوس فکالیس، کپک و مخمر به ترتیب به میزان 2/69، 2/48، 1/95 سیکل لگاریتمی کاهش یافت. نتایج همچنین نشان داد که افزایش زمان تابش پلاسما، میزان کروسین، پیکروکروسین و سافرانال را به طور معنی­دار (0/50˂p) کاهش داد. میزان کاهش کروسین، سافرانال و پیکروکروسین در زمان 12 دقیقه به ترتیب 6/01، 4/04، 5/44 درصد بود.

کلمات کلیدی

آلودگی میکروبی زعفران پلاسمای سرد پیکروکروسین سافرانال کروسین
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1078230,
author = {اکبریان, مریم and شهیدی, فخری and وریدی, محمدجواد and کوچکی, آرش and روشنک, سحر},
title = {بررسی اثر پالسمای سرد بر ویژگیهای میکروبی و شیمیایی زعفران},
journal = {زراعت و فناوری زعفران},
year = {2020},
volume = {7},
number = {4},
month = {January},
issn = {2383-1529},
pages = {425--439},
numpages = {14},
keywords = {آلودگی میکروبی زعفران پلاسمای سرد پیکروکروسین سافرانال کروسین},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر پالسمای سرد بر ویژگیهای میکروبی و شیمیایی زعفران
%A اکبریان, مریم
%A شهیدی, فخری
%A وریدی, محمدجواد
%A کوچکی, آرش
%A روشنک, سحر
%J زراعت و فناوری زعفران
%@ 2383-1529
%D 2020

[Download]