هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی , 2020-01-15

عنوان : ( بهینه سازی خشک کردن گوجه فرنگی و بررسی خواص رئولوژیکی محلول پودر آن )

نویسندگان: عاطفه زارع , جواد سرگلزائی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

این پژوهش به بررسی اثر فراصوت در سه زمان (۰،۱۰،۲۰) دقیقه و دمای آون در سه سطح (۷۰، ۵۵ ، ۴۰) درجه سانتی گراد بر شاخص های رنگ و ظرفیت بازجذب آب، گوجه فرنگی مورد بررسی قرار گرفت؛ سپس فرآیند خشک کردن توسط نرم افزار بهینه سازی شد. در مرحله بعد به منظور تعیین ماده قوام دهنده جهت تبدیل پودرگوجه فرنگی به قرص از صمغ های زانتان وگوار در سه سطح غلظتی (۵/0 ، ۲۵/0 ، ۰) استفاده شد و از لحاظ رئولوژیکی مورد آزمون قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون رنگ و ظرفیت باز جذب آب به شرح روبرو می باشد. با افزایش زمان فراصوت ظرفیت باز جذب آب افزایش یافت، مقدار شاخص های b* و a* افزایش یافت و شاخصL* در زمان 10 دقیقه افزایش و در زمان 20 دقیقه کاهش یافت. با افزایش دمای خشک کردن شاخص های رنگ کاهش یافتند. از آزمون های رئولوژیکی این نتیجه حاصل شد که از نظر ضریب قوام محلول از غلظت (g/mL 5/0، 5/0 ) از صمغ زانتان و گوار دارای بیشترین ضریب قوام بود. با افزایش غلظت صمغ ها در معادله قانون توان افزایش یافته و مقدار پارامتر شاخص رفتار جریان با افزایش غلظت صمغ ها کاهش یافت.

کلمات کلیدی

, گوجه فرنگی, خشک کردن, فراصوت, رئولوژی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1078720,
author = {زارع, عاطفه and سرگلزائی, جواد},
title = {بهینه سازی خشک کردن گوجه فرنگی و بررسی خواص رئولوژیکی محلول پودر آن},
booktitle = {هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی},
year = {2020},
location = {تهران, ايران},
keywords = {گوجه فرنگی، خشک کردن، فراصوت، رئولوژی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بهینه سازی خشک کردن گوجه فرنگی و بررسی خواص رئولوژیکی محلول پودر آن
%A زارع, عاطفه
%A سرگلزائی, جواد
%J هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
%D 2020

[Download]