عنوان : ( بهینهسازی فرمولاسیون فیلم خوراکی ترکیبی (متیل سلولز، نشاسته ذرت و پودر آب پنیر) حاوی سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس با استفاده از روش سطح پاسخ )
نویسندگان: رویا امیری قندشتنی , اسماعیل عطای صالحی , علی محمدی ثانی , معصومه مهربان سنگ آتش , امید صفری ,چکیده
در این پژوهش فیلم مرکب متشکل ازمتیلسلولز (1، 5/2 و 4 درصد)، کنسانتره پروتئین آب پنیر (2، 4 و 6 درصد)، نشاسته ذرت (1، 2 و 3 درصد) و گلیسرول به عنوان نرمکننده در غلظت ثابت(5/2 درصد) و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوسرامنوسوس ( با غلظت CFU/ml107×5/1) تهیه شد. سپس ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (ضخامت، نفوذ پذیری به بخار آب، رطوبت، انحلال پذیری و تغییرات رنگ) و مکانیکی (درصد ازدیاد طول ونیروی لازم جهت پاره شدن) فیلم و میزان زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که افزایش درصد متیلسلولز، پروتئین آب پنیر و نشاسته ذرت سبب افزایش میزان ضخامت، رطوبت، نیروی لازم برای پاره شدن، تغییرات رنگ و میزان زندهمانی باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس و کاهش انحلالپذیری و میزان نفوذپذیری به بخارآب شد. در مجموع فرمول پایه فیلم (غلظت متیلسلولز 08/2 درصد، کنسانتره پروتئین آب پنیر 13/2 درصد و نشاسته ذرت 14/1 درصد) سبب بهبود ویژگیهای فیزیکوشیمایی و مکانیکی فیلم خوراکی و بهبود زندهمانی باکتری پروبیوتیک شد.
کلمات کلیدی
, فیلم خوراکی, کنسانتره پروتئین آب پنیر, متیل سلولز, نشاسته ذرت@article{paperid:1079291,
author = {رویا امیری قندشتنی and اسماعیل عطای صالحی and علی محمدی ثانی and معصومه مهربان سنگ آتش and صفری, امید},
title = {بهینهسازی فرمولاسیون فیلم خوراکی ترکیبی (متیل سلولز، نشاسته ذرت و پودر آب پنیر) حاوی سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس با استفاده از روش سطح پاسخ},
journal = {میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی},
year = {2020},
volume = {5},
number = {3},
month = {March},
issn = {2476-3403},
pages = {31--47},
numpages = {16},
keywords = {فیلم خوراکی، کنسانتره پروتئین آب پنیر، متیل سلولز، نشاسته ذرت},
}
%0 Journal Article
%T بهینهسازی فرمولاسیون فیلم خوراکی ترکیبی (متیل سلولز، نشاسته ذرت و پودر آب پنیر) حاوی سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس با استفاده از روش سطح پاسخ
%A رویا امیری قندشتنی
%A اسماعیل عطای صالحی
%A علی محمدی ثانی
%A معصومه مهربان سنگ آتش
%A صفری, امید
%J میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی
%@ 2476-3403
%D 2020