علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (17), شماره (105), سال (2020-11) , صفحات (15-30)

عنوان : ( مقایسه و بررسی ترکیب شیمیایی و اثر ضدمیکروبی اسانس زوفا (Boswellia carteri) و اسانس کندر (Hyssopus officinalis) علیه تعدادی از میکروارگانیسمهای شاخص عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط آزمایشگاهی )

نویسندگان: مطهره پیرنیا , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , محبت محبی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

بهعنوان دوگیاه دارویی ارزشمند، در طب دارویی سنتی کاربرد فراوانی دارند. با توجه به (Boswellia carteri) و کندر (Hyssopus officinalis) زوفا افزایش مقاومت میکروارگانیسمهای بیماریزا به آنتیبیوتیکها و افزایش هزینههای درمان، توجه به ترکیبات با منشا طبیعی توسعه یافته است. در این شناسایی شدند. GC/MS پژوهش، اسانس زوفا و کندر به صورت جداگانه به روش تقطیر با آب استخراج گردیدند. اجزای تشکیل دهنده اسانس به وسیله تعیین قطر هاله عدم رشد و حداقل غلظت بازدارندگی رشد به ترتیب با روشهای انتشار دیسک در آگار و رقتسازی در مایع انجام شد. جهت تشخیص حداقل غلظت کشندگی، از خانههایی که فاقد تغییر رنگ بودند، استفاده شد. در این مطالعه، به ترتیب 24 و 22 ترکیب در اسانس زوفا و کندر شناسایی شد. %22 ) بود. هر دو اسانس زوفا و ) α–pinene %28/2 ) تشکیل میداد. و عمدهترین ترکیب اسانس کندر ) cis-3-pinanone ، ترکیب عمده اسانس زوفا را کندر دارای بالاترین تاثیر علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوسب ودند ، و کمترین میزان قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتریهای گرم منفی اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژینوزا بود. از سویی در این تحقیق مشخص شد که مخمر کاندیدا آلبیکنس حساستر از کپک آسپرژیلوس نیجر در نتایج نشان داد که گیاهان از نظر فرآوردههای ثانویه مثل ترپنوئیدها، آلکالوئیدها و فلاوونوئیدها بسیار غنی هستند که .(p< برابر هر دو اسانس بود ( 0.05 بیشتر آن ها دارای اثرات ضدمیکروبی میباشند.

کلمات کلیدی

, گیاه زوفا, گیاه کُندر, ترکیب شیمیایی, اثر ضدمیکروبی.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1081105,
author = {پیرنیا, مطهره and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and محبی, محبت},
title = {مقایسه و بررسی ترکیب شیمیایی و اثر ضدمیکروبی اسانس زوفا (Boswellia carteri) و اسانس کندر (Hyssopus officinalis) علیه تعدادی از میکروارگانیسمهای شاخص عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط آزمایشگاهی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2020},
volume = {17},
number = {105},
month = {November},
issn = {2008-8787},
pages = {15--30},
numpages = {15},
keywords = {گیاه زوفا، گیاه کُندر، ترکیب شیمیایی، اثر ضدمیکروبی.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مقایسه و بررسی ترکیب شیمیایی و اثر ضدمیکروبی اسانس زوفا (Boswellia carteri) و اسانس کندر (Hyssopus officinalis) علیه تعدادی از میکروارگانیسمهای شاخص عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط آزمایشگاهی
%A پیرنیا, مطهره
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A محبی, محبت
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2020

[Download]