علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (17), شماره (105), سال (2020-11) , صفحات (71-80)
عنوان : ( بررسی اثر دماهای خشک کردن و غلظت گلیسرول بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی فیلم ترکیبی صمغ دانه قدومه شهری-ایزوله پروتئین خلر )
نویسندگان: سیده الهام ابراهیمی , آرش کوچکی , محبت محبی , الناز میلانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش اثر غلظت های مختلف گلیسرول ( 60، 70 و 80 درصد) و دماهای مختلف خشک کردن (60،45 و 75 درجه سانتی گراد) بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی فیلم ترکیبی صمغ دانه قدومه شهری- ایزوله پروتئین خلر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مدت زمان خشک کردن محلول 75° کاهش و با افزایش غلظت گلیسرول از 60 به 70 درصد افزایش یافت. طول دوره خشک کردن برای نمونه های C 45° به C فیلم با افزایش دما از 75° حلالیت، جذب رطوبت، مقاومت نسبت به کشش کاهش و مدول C 45° به C حاوی 70 و 80 درصد گلیسرول تقریبا مشابه هم بود. با افزایش دما از الاستیسیته فیلم زیاد شد. درحالیکه با افزایش غلظت گلیسرول از 60 به 80 درصد حلالیت و جذب رطوبت افزایش و مقاومت نسبت به کشش و مدول الاستیسیته کاهش یافت.