عنوان : ( بررسی آثار تغییرات دمایی بر پارامترهای سینتیکی-اکسایشی تریآسیلگلیسرولهای زیتون، کانولا و کنجد در حضور آنتیاکسیدان سزامول )
نویسندگان: محمدرضا تورانی , رضا فرهوش , محمد تقی گلمکانی , علی شریف ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش شاخصهای سینتیکی-اکسایشی تریآسیلگلیسرولهای زیتون، کنجد و کانولا در حضور سطوح 01/0 تا 16/0 درصد سزامول و دماهای 60، 80 و 100 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که افزایش دما عدد پراکسید متناظر با طول دوره اکسایش کند (PVIP) را برای تریآسیلگلیسرولهای کنجد و کانولا کاهش داده است، لیکن تغییرات این شاخص برای تریآسیلگلیسرولهای زیتون بیمعنی بود. ضرایب حرارتی بهدست آمده در کلیه غلظتهای سزامول برای تریآسیلگلیسرولهای روغن زیتون نسبت به دو روغن دیگر کمتر بود که نمایانگر پایداری حرارتی بیشتر این روغن در حضور این آنتیاکسیدان است. ثابت سرعت مصرف سزامول (kS) برای تریآسیلگلیسرولهای زیتون، کنجد، و کانولا در غلظت 01/0 درصد و دمای 60 درجه سانتیگراد بهترتیب برابر با 72/1، 92/1، و 34/2 h-1 بود که با افزایش دما به شکل محسوسی این ثابت افزایش یافت، به طوری که روند تغییرات این شاخص برای سامانههای تریآسیلگلیسرولی غیراشباعتر بیشتر بود.
کلمات کلیدی
, اجماع کلوییدی, سزامول, سینتیک@article{paperid:1081704,
author = {تورانی, محمدرضا and فرهوش, رضا and محمد تقی گلمکانی and شریف, علی},
title = {بررسی آثار تغییرات دمایی بر پارامترهای سینتیکی-اکسایشی تریآسیلگلیسرولهای زیتون، کانولا و کنجد در حضور آنتیاکسیدان سزامول},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2021},
volume = {17},
number = {1},
month = {May},
issn = {1735-4161},
pages = {121--132},
numpages = {11},
keywords = {اجماع کلوییدی، سزامول، سینتیک},
}
%0 Journal Article
%T بررسی آثار تغییرات دمایی بر پارامترهای سینتیکی-اکسایشی تریآسیلگلیسرولهای زیتون، کانولا و کنجد در حضور آنتیاکسیدان سزامول
%A تورانی, محمدرضا
%A فرهوش, رضا
%A محمد تقی گلمکانی
%A شریف, علی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2021