عنوان : ( مروری بر عوامل موثر بر رنگ ماهیان زینتی با تاکید بر عوامل تغذیه ای بخصوص رنگدانه ها )
نویسندگان: محمدحسن اسکندری , امید صفری ,چکیده
رشد گرایش به استفاده از ماهیان زینتی که از تنوع و زیبایی های زیادی برخوردارند و قدمت برخی گونه ها که از فرهنگ گذشتگان تا آداب و سنن زندگی امروزی ادامه یافته است باعث افزایش پایدار تجارت جهانی ماهیان زینتی شده است .رنگ اولین ویژگی است که مشتری دریافت می کند و عامل تعیین کننده در انتخاب خریدار است که مستقیماً منجر به پذیرش یا عدم پذیرش محصول از طرف او می گردد. اهمیت رنگ در محصولات آبزی پروری چه در پرورش ماهیان خوراکی که از گذشته تا کنون این عقیده وجود داشته که رنگ خوب توأم با مزة بهتر می باشد چه در سخت پوستان مثل میگو که رنگ روشن و مناسب نشانه تازگی و کیفیت محصول است و چه در ماهیان زینتی که رنگ پوست یک عامل مؤثر بر قیمت بازاری ماهی است و نقش مهمی در تخمین ارزش کلی آن ایفا میکند، قابل مشاهده است. در پرورش ماهیان تغذیه با جیره های فرموله انجام می شود و رنگدانه های مورد نیاز به جیره های غذایی اضافه می شوند. تغییر رنگ یک فرآیند پرهزینه در پرورش آبزیان محسوب می گردد و باید در طول چرخه تولید صورت پذیرد. بنابراین با توجه به هزینه بالای ایجاد و حفظ کیفیت رنگ در آبزیان و همچنین اهمیت رنگ در کیفیت و ارزش اقتصادی تولیدات آبزی پروری، مطالعه و شناخت عوامل موثر بر کارایی رنگزایی رنگدانه های مختلف طبیعی یا مصنوعی بخصوص کاروتنوئیدها اهمیت بسیار زیادی دارد.
کلمات کلیدی
, محصولات آبزی پروری, ماهیان خوراکی, سخت پوستان, جیره های فرموله, کاروتنوئید@inproceedings{paperid:1082267,
author = {اسکندری, محمدحسن and صفری, امید},
title = {مروری بر عوامل موثر بر رنگ ماهیان زینتی با تاکید بر عوامل تغذیه ای بخصوص رنگدانه ها},
booktitle = {هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران},
year = {2020},
location = {نور, ايران},
keywords = {محصولات آبزی پروری، ماهیان خوراکی، سخت پوستان، جیره های فرموله، کاروتنوئید},
}
%0 Conference Proceedings
%T مروری بر عوامل موثر بر رنگ ماهیان زینتی با تاکید بر عوامل تغذیه ای بخصوص رنگدانه ها
%A اسکندری, محمدحسن
%A صفری, امید
%J هشتمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران
%D 2020