هشتمین همایش ملی امنیت غذایی؛ ایده‌ها و پژوهش‌ها در مهندسی بازیافت و کاهش ضایعات کشاورزی , 2019-05-01

عنوان : ( اثر استفاده از فرآودهای فرعی پسته بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیردۀ هلشتاین تغذیه شده با جیرۀ حاوی دانۀ کتان اکسترود )

نویسندگان: مرتضی کردی , عباسعلی ناصریان , رضا ولی زاده , عبدالمنصور طهماسبی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی اثر استفاده از فرآوردههای فرعی پسته بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیردۀ هلشتاین تغذیه شده با جیره حاوی دانۀ کتان اکسترود شده انجام شد. در این آزمایش، 22 رأس گاو 02 کیلوگرم( در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار ± شیردۀ هلشتاین در اواسط شیردهی )میانگین تولید 1 گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره حاوی تخم پنبه )شاهد(، تخم پنبه و پوست پسته )تیمار 2(، دانه کتان اکسترود شده )تیمار 3( و دانه کتان اکسترود شده و پوست پسته )تیمار 0( بودند. نتایج آزمایش نشان دادند که میزان مصرف خوراک، تولید و ترکیبات شیر )به جز چربی( تحت تأثیر دانه کتان اکسترود شده و پوست پسته در جیره قرار نگرفتند <2/20( P 2/ (، ولی میزان درصد چربی شیر بطور معنی داری کاهش یافت ) 20 P< (. دانه کتان اکسترود شده بطور معنی- 2/ داری موجب افزایش غلظت کل لینولئیک اسید مزدوج شده است ) 20 P< (، بطوریکه در تیمار حاوی دانه کتان 2/ اکسترود شده و پوست پسته غلظت کل لینولئیک اسید مزدوج بطور معنیداری بالاتر بوده است ) 20 P< (. همچنین دانه 2/ کتان اکسترود شده موجب افزایش غلظت آلفالینولنیک اسید در چربی شیر شده است ) 20 P< ( و پوست پسته نیز بطور 2/ معنیداری افزایش آن را تشدید کرده است ) 20 P< (. در واقع این آزمایش نشان دادکه تیمار حاوی دانه کتان اکسترود شده و پوست پسته دارای بالاترین غلظت اسیدهای چرب اُمگاتری و کمترین نسبت n6:n3 در شیر بود.

کلمات کلیدی

, اسیدهای چرب اُمگاتری, پوست پسته, دانه کتان
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1082715,
author = {کردی, مرتضی and ناصریان, عباسعلی and ولی زاده, رضا and طهماسبی, عبدالمنصور},
title = {اثر استفاده از فرآودهای فرعی پسته بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیردۀ هلشتاین تغذیه شده با جیرۀ حاوی دانۀ کتان اکسترود},
booktitle = {هشتمین همایش ملی امنیت غذایی؛ ایده‌ها و پژوهش‌ها در مهندسی بازیافت و کاهش ضایعات کشاورزی},
year = {2019},
location = {ايران},
keywords = {اسیدهای چرب اُمگاتری، پوست پسته، دانه کتان},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T اثر استفاده از فرآودهای فرعی پسته بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیردۀ هلشتاین تغذیه شده با جیرۀ حاوی دانۀ کتان اکسترود
%A کردی, مرتضی
%A ناصریان, عباسعلی
%A ولی زاده, رضا
%A طهماسبی, عبدالمنصور
%J هشتمین همایش ملی امنیت غذایی؛ ایده‌ها و پژوهش‌ها در مهندسی بازیافت و کاهش ضایعات کشاورزی
%D 2019

[Download]