سلامت و محیط زیست, Volume (11), No (1), Year (2018-6) , Pages (111-122)

Title : ( مطالعه تاثیر اسانس پونه کوهی و عصاره اتانولی برهموم بـر ویژگیهای ضد باکتریایی و برخی ویژگیهای فیزیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر پلیلاکتیک اسید )

Authors: Ali Misaghi , Masoomeh Saeedi , Negin Noori , MohammadReza Rezaeigolestani ,

Access to full-text not allowed by authors

Citation: BibTeX | EndNote

Abstract

زمینه و هدف: ترکیبات ضد میکروبی طبیعی دارای ظرفیت ارزشمندی برای استفاده در انواع مواد غذایی جهت مقابله با میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا و عامل فساد هستند. اهداف این مطالعه شامل تولید فیلم‌های زیست‌تخریب‌پذیر به کمک ترکیب پلی‌لاکتیک اسید با غلظت‌های مختلف اسانس پونه کوهی و یا عصاره اتانولی بره‌موم و بررسی ویژگی‌های فیزیکی و ضدمیکروبی فیلم‌های حاصل بودند. روش بررسی: فیلم‌های فعال بر پایه پلی‌لاکتیک اسید به کمک روش قالب‌گیری تولید شدند و ضخامت و مهمترین پارامتر‌های رنگی آنها به ترتیب به کمک میکرومتر دیجیتال و دستگاه رنگ‌سنج اندازه‌گیری شدند. در ادامه اثرات ضد‌باکتریایی فیلم‌های حاصل علیه چهار باکتری بیماری‌زای رایج غذازاد شامل استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، ویبریو پاراهمولیتیکوس و لیستریا مونوسایتوژنز، بوسیله روش انتشار دیسک مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج ارزیابی‌های فیزیکی نشان دادند که اولا با اضافه شدن غلظت‌های مختلف دو ماده فعال، غالبا ضخامت فیلم‌های حاصل بصورت معنی‌داری افزایش یافت (0/05 < p)، و ثانیا، حضور این ترکیبات در ساختار فیلم‌ها همزمان باعث کاهش روشنایی و افزایش میزان زردی و قرمزی فیلم‌ها شد. هیچ‌یک از فیلم‌های پلی‌لاکتیک اسید خالص و یا حاوی عصاره بره‌موم، اثر ضد‌میکروبی به جای نگذاشتند، اما تمامی فیلم‌های حاوی درصد‌های بالاتر اسانس پونه کوهی (۵ و ۱۰ درصد) به‌صورت وابسته به غلظت علیه هر ۴ سویه باکتریایی موثر بودند، و این اثرات در رابطه با باکتری‌های گرم مثبت شدیدتر ثبت شد. بیشترین هاله عدم رشد هم در مورد فیلم شماره حاوی ۱۰ درصد اسانس و ۲ درصد بره‌موم ثبت شد که مقادیر آن به ترتیب 56/66، ۴5/۴6، 17/91و 17/65mm در مورد استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسایتوژنز، ویبریو پاراهمولیتیکوس و اشرشیا‌ کلی بودند. نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این مطالعه، حضور عصاره اتانولی بره‌موم به تنهایی در فرمولاسیون اولیه فیلم‌های پلی لاکتیک اسید علیه چهار پاتوژن غذازاد مورد مطالعه تاثیرگذار نبوده، در حالی‌که اضافه شدن این ترکیب به فیلم‌های حاوی اسانس پونه کوهی موجب افزایش ویژگی‌های موثر ضد باکتریایی فیلم‌های حاصل شد. در نتیجه، استفاده‌ همزمان از این دو ترکیب در ساختار فیلم‌های آبگریز مانند فیلم پلی لاکتیک اسید برای تولید فیلم‌های فعال بسته‌بندی مواد غذایی توصیه می‌گردد.

Keywords

, اسانس پونه کوهی, بسته‌بندی مواد غذایی, پلی‌لاکتیک اسید, بره‌موم, پاتوژن‌های غذایی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1082934,
author = {علی میثاقی and معصومه سعیدی and نگین نوری and Rezaeigolestani, MohammadReza},
title = {مطالعه تاثیر اسانس پونه کوهی و عصاره اتانولی برهموم بـر ویژگیهای ضد باکتریایی و برخی ویژگیهای فیزیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر پلیلاکتیک اسید},
journal = {سلامت و محیط زیست},
year = {2018},
volume = {11},
number = {1},
month = {June},
issn = {2008-2029},
pages = {111--122},
numpages = {11},
keywords = {اسانس پونه کوهی، بسته‌بندی مواد غذایی، پلی‌لاکتیک اسید، بره‌موم، پاتوژن‌های غذایی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مطالعه تاثیر اسانس پونه کوهی و عصاره اتانولی برهموم بـر ویژگیهای ضد باکتریایی و برخی ویژگیهای فیزیکی فیلمهای زیستتخریبپذیر پلیلاکتیک اسید
%A علی میثاقی
%A معصومه سعیدی
%A نگین نوری
%A Rezaeigolestani, MohammadReza
%J سلامت و محیط زیست
%@ 2008-2029
%D 2018

[Download]