چالش های فراوری تکمیل زنجیره ی ارزش گیاهان دارویی و معطر , 2021-02-13

عنوان : ( تأثیر دمای انبار، مدت انبارمانی و نوع بسته‌بندی بر برخی ویژگی های کیفی نعناع سبز )

نویسندگان: سارا فرسرایی , لیلا مهدی زاده شاندیز , محمد مقدم ,

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به‌منظور بررسی تأثیر دمای انبار، مدت انبارداری و انواع مختلف بسته‌بندی بر میزان رطوبت، فلاونوئید، فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانتی گیاه دارویی نعناع سبز Mentha spicata L.)) آزمایشی در قالب اسپلیت پلات در زمان بر پایه طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. تیمارها در طی این آزمایش شامل مدت انبارداری در 4 سطح (45، 90، 135 و 180روز) به‌عنوان پلات اصلی، نوع بسته‌بندی در 4 سطح (پوشش کاغذی به ضخامت 15/0 میلی متر، آلومینیومی به ضخامت 12/0 میلی متر، پی‌وی‌سی به ضخامت 09/0 میلی متر و سلفن به ضخامت 07/0 میلی متر) و دمای انبار در 2 سطح (9 و 20 درجه سانتی‌گراد) به‌عنوان پلات های فرعی بودند. بیشترین میزان رطوبت، فلاونوئید، فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه ها مربوط به تیمار با پوشش پی‌وی‌سی و دمای 9 درجه سانتی گراد در مدت ‌زمان 45 روز انبارداری و کمترین مقدار آن ها مربوط به تیمار با پوشش کاغذی و دمای 20 درجه سانتی گراد در مدت‌ زمان 180 روز انبارداری بود. بهترین تیمارها، پوشش بسته‌بندی از نوع آلومینیومی، دمای 9 درجه سانتی‌گراد انبار و حداکثر 90 روز انبارداری به دلیل تغییرات کمتر و حفظ بهتر خصوصیات نعناع سبز بود که استفاده از آن توصیه می‏شود.

کلمات کلیدی

, فعالیت آنتی‏اکسیدانتی, فلاونوئید, فنل کل, میزان رطوب
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1084450,
author = {فرسرایی, سارا and مهدی زاده شاندیز, لیلا and مقدم, محمد},
title = {تأثیر دمای انبار، مدت انبارمانی و نوع بسته‌بندی بر برخی ویژگی های کیفی نعناع سبز},
booktitle = {چالش های فراوری تکمیل زنجیره ی ارزش گیاهان دارویی و معطر},
year = {2021},
location = {ارومیه, ايران},
keywords = {فعالیت آنتی‏اکسیدانتی، فلاونوئید، فنل کل، میزان رطوب},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تأثیر دمای انبار، مدت انبارمانی و نوع بسته‌بندی بر برخی ویژگی های کیفی نعناع سبز
%A فرسرایی, سارا
%A مهدی زاده شاندیز, لیلا
%A مقدم, محمد
%J چالش های فراوری تکمیل زنجیره ی ارزش گیاهان دارویی و معطر
%D 2021

[Download]