عنوان : ( ترکیب شیمیایی و اثرات ضد باکتریایی اسانس خارمشک (Echinophora platyloba) علیه تعدادی از پاتوژن های با منشاء غذایی )
نویسندگان: زهرا بختیاری , محمد محسن زاده , عاطفه صرافان صادقی ,چکیده
به کار بردن ترکیبات طبیعی مانند اسانسهای گیاهی روش مناسبی برای جلوگیری از رشد باکتری ها در مواد غذایی می باشد. در این مطالعه به بررسی ترکیب شیمیایی و اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه خارمشک علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، لیستریا مونوسایتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم و اشرشیا کلی O157:H7 پرداخته شده است. پس از شناسایی ترکیب شیمیایی به کمک GC-MS اثر غلظتهای مختلف اسانس خارمشک جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) باکتریایی تعیین گردید. نتایج نشان داد مهم ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس به ترتیب اسیمن، 2 و 3 دی متیل سیکلو هگزا، 1و3 دی ان و گاما دودکانولاکتون می باشد. همچنین مشاهده شد که اسانس خارمشک بیشترین اثر مهارکنندگی و کشندگی را علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، لیستریا مونوسایتوژنز دارد. اسانس خارمشک خاصیت ضد باکتریایی خوبی علیه سه گونه از باکتری های بیماری زا مورد مطالعه نشان داد، لذا می توان از آن به عنوان جایگزین ترکیبات ضد میکروبی سنتزی استفاده کرد.
کلمات کلیدی
, اثر ضدمیکروبی, اسانس, خارمشک, ترکیب شیمیایی@inproceedings{paperid:1085050,
author = {بختیاری, زهرا and محسن زاده, محمد and عاطفه صرافان صادقی},
title = {ترکیب شیمیایی و اثرات ضد باکتریایی اسانس خارمشک (Echinophora platyloba) علیه تعدادی از پاتوژن های با منشاء غذایی},
booktitle = {دومین همایش ملی صنعت و تجاری سازی کشاورزی},
year = {2021},
location = {اهواز, ايران},
keywords = {اثر ضدمیکروبی، اسانس، خارمشک، ترکیب شیمیایی},
}
%0 Conference Proceedings
%T ترکیب شیمیایی و اثرات ضد باکتریایی اسانس خارمشک (Echinophora platyloba) علیه تعدادی از پاتوژن های با منشاء غذایی
%A بختیاری, زهرا
%A محسن زاده, محمد
%A عاطفه صرافان صادقی
%J دومین همایش ملی صنعت و تجاری سازی کشاورزی
%D 2021