عنوان : ( بررسی تغییرات خصوصیات رشدی و میزان L-DOPA در گیاه لوبیا مخملی تحت تاثیر اسیدهای آمینه و ریزوبیوم )
نویسندگان: مجید عزیزی ارانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
بررسی تغییرات خصوصیات رشدی و میزانL-DOPAدر گیاه لوبیامخملیتحت تاثیر اسیدهای آمینه و ریزوبیوم ملیکا عنبری1،مجید عزیزی*2، حسن رخشنده3 1کارشناس ارشد علوم باغبانی، فیزیولوژی گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران 2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران 3استادیار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد *نویسنده مسئول:azizi@um.ac.ir دربینحبوبات،لوبیاازمهمترینآنهادرجهانبهشمارآمدهکهجایگاهخاصیداردوپروتئینآنجزءبهترین پروتئینهایگیاهیمحسوبمیشود.گیاهلوبیامخملی،یکگیاهداروییمهمبادامنهوسیعیازخواصداروییاستکه بهروشسنتیدردرمانبیماریهایمختلفبهکاررفتهاست.دانههایگیاهلوبیامخملیحاویغلطتبالاییازL- DOPAهستندکهیکاسیدآمینهغیرپروتئینیغیرمعمولاستوپیشسازمستقیمفرستندهعصبیدوپامین(عامل شیمیاییمهمدرتحرکوخلقوخودرمغز)میباشد.دراینپژوهشبرایاولینباردرایراناثرسهنوعتیمار اسیدآمینه(فنیلآلانینوتایروزیندر3سطح(005/0،01/0و02/0درصد)،کودتجاریپلیآمیندر3سطح(5/0،1و 3درصد))وتیمارریزوبیومباسهغلظت(1،5/1و2پیپیام)درقالبطرحکاملاتصادفیباسهتکراربررویلوبیا مخملیموردبررسیقرارگرفت.درصدمادهخشکدانه،وزنصددانهونسبتوزندانهبهغلافتحتتاثیرریزوبیومبه ترتیب(4/98%،97/15گرمو83/1)بیشترینمیزانراداشتند.همچنینمهمترینمادهموثرهدرلوبیامخملیبهنامL- DOPAدرپلیآمین3%بهبیشترینمیزانخود92/25پیپیامرسیدکهتیمارشاهدکمترینمیزانمادهموثره (74/14پیپیام)داشت.اسیدآمینهتجاریپلیآمیناثربهتریبررویگیاهداشتکهکاربردآنتوصیهمیشود
کلمات کلیدی
1@inproceedings{paperid:1087619,
author = {عزیزی ارانی, مجید},
title = {بررسی تغییرات خصوصیات رشدی و میزان L-DOPA در گیاه لوبیا مخملی تحت تاثیر اسیدهای آمینه و ریزوبیوم},
booktitle = {دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران},
year = {2021},
location = {رفسنجان, ايران},
keywords = {1},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی تغییرات خصوصیات رشدی و میزان L-DOPA در گیاه لوبیا مخملی تحت تاثیر اسیدهای آمینه و ریزوبیوم
%A عزیزی ارانی, مجید
%J دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
%D 2021