بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران , 2022-02-23

عنوان : ( مروری بر ترکیبات ضدتغذیه ای انسانی بذر گاودانه )

نویسندگان: ملیحه محمدزاده فخرداود , فخری شهیدی , بهزاد ناصحی , شهرام بیرقی طوسی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

با توجه به رشد روزافزون جمعیت در قرن حاضر و رشد محدود منابع حیوانی، بحث کمبود پروتئین در جوامع در حال توسعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تلاش برای یافتن منابع گیاهی فراوان و ارزان پروتئین، باعث شده که تحقیقات مختلفی درباره استفاده از حبوبات کمتر شناخته شده در کشورهای در حال توسعه انجام شود. گاودانه (Vicia ervilia) به علت بازده بالا و سهولت در کشت، همچنین ارزش تغذیه ای و میزان پروتئین بالا، می تواند به یک منبع بالقوه جهت تولید فراورده های پروتئینی و غذایی تبدیل شود. با توجه به قابلیت کشت این محصول در ایران، میزان پروتئین بالا و قیمت پایین آن، می توان پس از کاهش ترکیبات ضدتغذیه ای این دانه، از آن جهت تولید آرد، ایزوله و فراورده های پروتئینی استفاده کرد.

کلمات کلیدی

, حبوبات, کرسنه, ترکیبات ضد مغذی