عنوان : ( جداسازی باکتری های رایزوسفری و اندوفیتی محرک رشد از زعفران )
نویسندگان: علیرضا رامندی , سیدحسن مرعشی , علیرضا سیفی ,چکیده
مشکلات ناشی ازچالش های تغییر اقلیم برای تولید زعفران را می توان با استفاده از فن آوری های جایگزین همراه با رویکرد های بیوتکنولوژی مدرن کاهش داد. ایجاد روابط همزیست بین میکروارگانیسم ها وگیاهان پتانسیل امیدوار کننده ای را برای افزایش تحمل گیاهان در برابر بیماری و خشکسالی نشان داده است، اثر مفید میکروارگانیسم ها در تحمل به خشکی در گیاه، ایجاد سیستم ریشه های با کارکرد بالا، افزایش ظرفیت هدایت آب و افزایش جذب عناصر غذایی ماکرو و میکرو می باشد که نتیجه آن جذب بهتر دی اکسید کربن و افزایش میزان فتوسنتز خواهد بود. در این تحقیق تاثیر باکتری های رایزوسفری و اندوفیتی شناسایی شده از مزارع با عملکرد بالا تولید زعفران بر رشد با آمایش برروی گیاه آرابیدوبسیس در شرایط درون شیشه ارزیابی شد. باکتری BCS5 دارای عملکرد خوبی در تولید سبزینه گیاه بود ول رشد طولی ریشه را محدود میکرد. باکتری BCS16 انشعابات ریشه فراوان و ریشه های مویی زیاد بود. باکتری های BCS1 و BCS5 سبب افزایش زمان گلدهی شدند و بکتری BCS13 تاثیر مثبتی در تولید سبزینه و انشعابات ریشه نبود.
کلمات کلیدی
, کورم زعفران, اندوفیت, رایزوسفر@inproceedings{paperid:1088360,
author = {رامندی, علیرضا and مرعشی, سیدحسن and سیفی, علیرضا},
title = {جداسازی باکتری های رایزوسفری و اندوفیتی محرک رشد از زعفران},
booktitle = {ششمین همایش ملی زعفران},
year = {2021},
location = {ايران},
keywords = {کورم زعفران، اندوفیت، رایزوسفر},
}
%0 Conference Proceedings
%T جداسازی باکتری های رایزوسفری و اندوفیتی محرک رشد از زعفران
%A رامندی, علیرضا
%A مرعشی, سیدحسن
%A سیفی, علیرضا
%J ششمین همایش ملی زعفران
%D 2021