علوم و فناوری پسته, دوره (6), شماره (11), سال (2021-9) , صفحات (85-101)

عنوان : ( کاربرد قبل و پس ازبرداشت نیتریک اکسید و ۱- متیل سیکلو پروپان (1-MCP) بر حفظ کیفیت و افزایش عمر انبار مانی پسته تازه رقم فندقی )

نویسندگان: محمد مؤمنی , بهرام عابدی , حامد کاوه ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به منظور بررسی اثر متیل سیکلو پروپان و نیتریک اکسید (1-MCP , NO) بر ماندگاری پسته این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با دو فاکتور و چهار تکرار انجام گرفت. فاکتور اول شامل زمان اعمال تیمار در سه سطح (بیست روز قبل از برداشت، بلافاصله بعد از برداشت، قبل و پس از برداشت) و فاکتور دوم شامل تیمار متیل سیکلوپروپان و نیتریک‌اکسید (به ترتیب یک و پنج میکرومول بر لیتر) بود. نتایج نشان داد کاربرد 1-MCP باعث جلوگیری از کاهش وزن میوه در مدت انبارداری می‌گردد به طوری‌که در کاربرد1-MCP در زمان قبل و پس از برداشت وزن میوه در مقایسه با شاهد20 درصد کاهش کمتری را نشان داده است. همچنین اعمال تیمار 1-MCP و NO باعث جلوگیری از افزایش عدد اسیدی میوه در زمان انبارداری می‌گردد. اعمال تیمار متیل سیکلوپروپان باعث افزایش سفتی میوه در مقایسه با تیمار شاهد و همچنین تیمار نیتریک اکسید گردیده است به طوری‌که تیمار متیل سیکلوپروپان موجب افزایش 48 درصدی در مقایسه با شاهد و 12 درصدی در مقایسه با نیتریک اکسید گردیده است. نتایج نشان داد در زمان قبل و پس از برداشت 14 درصد سفتی بیشتری نسبت به تیمار قبل از برداشت داشتند. در میوه‌های تیمار شده همچنین میزان کربوهیدرات محلول در تیمار متیل سیکلوپروپان و NO در مقایسه با شاهد به ترتیب افزایش 20 و 16 درصدی را نشان داد. میزان فنل کل در کاربرد قبل و پس از برداشت تیمار NO در انتهای مدت انبارداری30 درصد نسبت به شاهد بیشتر بوده است. به طور کلی نتایج حاصل نشان داد کاربرد 1-MCP قبل و پس از برداشت باعث حفظ سفتی میوه، کربوهیدرات محلول و همچنین موجب جلوگیری از افزایش عدد اسیدی و کاهش وزن میوه می‌گردد.

کلمات کلیدی

, پس از برداشت, نیتریک اکسید, پراکسید, عدد اسیدی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1089584,
author = {مؤمنی, محمد and عابدی, بهرام and حامد کاوه},
title = {کاربرد قبل و پس ازبرداشت نیتریک اکسید و ۱- متیل سیکلو پروپان (1-MCP) بر حفظ کیفیت و افزایش عمر انبار مانی پسته تازه رقم فندقی},
journal = {علوم و فناوری پسته},
year = {2021},
volume = {6},
number = {11},
month = {September},
issn = {2538-3094},
pages = {85--101},
numpages = {16},
keywords = {پس از برداشت، نیتریک اکسید، پراکسید، عدد اسیدی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T کاربرد قبل و پس ازبرداشت نیتریک اکسید و ۱- متیل سیکلو پروپان (1-MCP) بر حفظ کیفیت و افزایش عمر انبار مانی پسته تازه رقم فندقی
%A مؤمنی, محمد
%A عابدی, بهرام
%A حامد کاوه
%J علوم و فناوری پسته
%@ 2538-3094
%D 2021

[Download]