علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (19), شماره (130), سال (2022-12) , صفحات (37-46)

عنوان : ( غربالگری جدایه های باکتری های اسید لاکتیک از فرآورده های لبنی سنتی خراسان به منظور ارزیابی تولید فولات خارج سلولی )

نویسندگان: فاطمه حسینی , محمدباقر حبیبی نجفی , محمدرضا عدالتیان دوم ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

فولات واژه ای است که برای مجموع ترکیبات دارای فعالیت زیستی مشابه به کار می­رود. فولات (پلی گلوتامات ها)، تمام اشکال ویتامین های این خانواده را به طور طبیعی شامل می شود. به عبارت دیگر اسید فولیک شکلی از فولات است که به فرم اکسیده می­باشد، این ترکیب پایدار بوده و به راحتی توسط انسان قابل جذب می­باشد (مونوگلوتامات).[1]. در این مطالعه میزان تولید فولات خارج سلولی(کواتروفولات) بررسی شد بنابراین از روش سنجش میکروبی به عنوان روش اصلی استفاده شد.این روش متکی بر رشد باکتریایی و سنجش کدورت لاکتوباسیلوس رامنوسوس (ATCC 7469) است که به عنوان ارگانیسم سنجش استفاده شد.[2,3]. در این پژوهش 47 سویه باکتری ایزوله شده از فرآورده های لبنی سنتی به ویژه ماست محلی مناطق عشایر خراسان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این ارزیابی نشان داد که دو سویه شماره(25و26) از سویه­های لاکتوباسیوس دلبروکی زیر گونه بولگاریکوس تولید قابل توجهی از غلظت بالای فولات (μg/mL133.23و μg/mL102.34) را داشتند، همچنین سویه K73 از سویه­های استرپتوکوکوس ترموفیلوس، سویه شماره 73 از سویه­های لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه لاکتیس و سویه شماره 87 از سویه­های لاکتوباسیلوس هلوتیکوس به ترتیب (μg/mL 90.29، μg/mL39.71 ، μg/mL 17.94) نیز تولید مقادیر بالایی از غلظت کواتروفولات را داشتند. با توجه به این پژوهش مشخص شد جدایه­های مورد بررسی توانایی بالقوه­ای در تولید فولات خارج سلولی دارند. همچنین روش سنجش میکروبی بعنوان روشی کارآمد از قابلیت لازم برای اندازه گیری فولات و مشتقات آن برخوردار است.، .

کلمات کلیدی

, فولات خارج سلولی, سنجش میکروبی, استرپتوکوکوس ترموفیلوس, لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس, لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه لاکتیس, لاکتوباسیلوس هلوتیکوس
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1092771,
author = {حسینی, فاطمه and حبیبی نجفی, محمدباقر and عدالتیان دوم, محمدرضا},
title = {غربالگری جدایه های باکتری های اسید لاکتیک از فرآورده های لبنی سنتی خراسان به منظور ارزیابی تولید فولات خارج سلولی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2022},
volume = {19},
number = {130},
month = {December},
issn = {2008-8787},
pages = {37--46},
numpages = {9},
keywords = {فولات خارج سلولی، سنجش میکروبی، استرپتوکوکوس ترموفیلوس، لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس، لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه لاکتیس، لاکتوباسیلوس هلوتیکوس},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T غربالگری جدایه های باکتری های اسید لاکتیک از فرآورده های لبنی سنتی خراسان به منظور ارزیابی تولید فولات خارج سلولی
%A حسینی, فاطمه
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2022

[Download]