عنوان : ( مدلسازی و بهینه یابی شرایط استخراج خشک صمغ دانه ی مرو )
نویسندگان: احمدرضا حسینی , سیدمحمدعلی رضوی , مسعود تقی زاده ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش، صمغ دانه مرو بر اساس روش خشک (مبتنی بر اصطکاک) استخراج شد و شرایط استخراج با استفاده از روش سطح پاسخ و در قالب طرح باکس بهنکن بهینهیابی گردید. روش استخراج خشک با هدف دستیابی به روشی اقتصادی، سریع، دوستدار محیط زیست (تکنولوژی سبز)، پیوسته، با کاربری آسان و خودکار به کار گرفته شد. متغیرهای مستقل این پژوهش شامل: سرعت روتور (750، 825 و 900 دور بر دقیقه)، زاویه سایش (0، 10، 20 درجه) و فاصله سایش (1.5، 2 و 2.5 میلیمتر) بودند. تأثیر متغیرهای مستقل بر بازده استخراج، مقدار پروتئین و ویسکوزیته ظاهری (نرخ برش 46 بر ثانیه) بررسی شدند. نتایج بررسیها نشان داد که مدلهای چند جملهای درجه دوم تغییرات دادهها و تأثیر آنها را بر پاسخها بهخوبی توصیف میکند. بهینه شرایط استخراج با معیار بیشترین بازده، ویسکوزیته ظاهری و کمترین مقدار پروتئین در سرعت روتور 900 دور بر دقیقه، زاویه سایش 6.9 درجه و فاصله 2.2 میلیمتر حاصل شد که در این شرایط بازده استخراج، مقدار پروتئین و ویسکوزیته ظاهری به ترتیب برابر با 10.61 درصد، 7.02 درصد و 112 میلی پاسکال ثانیه دست آمد.
کلمات کلیدی
تکنولوژی سبز بهینهیابی سایش موسیلاژ دانهای ویسکوزیته@article{paperid:1093037,
author = {حسینی, احمدرضا and رضوی, سیدمحمدعلی and تقی زاده, مسعود},
title = {مدلسازی و بهینه یابی شرایط استخراج خشک صمغ دانه ی مرو},
journal = {تحقیقات مهندسی صنایع غذایی},
year = {2021},
volume = {20},
number = {70},
month = {September},
issn = {2645-4513},
pages = {79--94},
numpages = {15},
keywords = {تکنولوژی سبز بهینهیابی سایش موسیلاژ دانهای ویسکوزیته},
}
%0 Journal Article
%T مدلسازی و بهینه یابی شرایط استخراج خشک صمغ دانه ی مرو
%A حسینی, احمدرضا
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A تقی زاده, مسعود
%J تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
%@ 2645-4513
%D 2021