تحقیقات مهندسی صنایع غذایی, دوره (20), شماره (70), سال (2021-9) , صفحات (79-94)

عنوان : ( مدلسازی و بهینه یابی شرایط استخراج خشک صمغ دانه ی مرو )

نویسندگان: احمدرضا حسینی , سیدمحمدعلی رضوی , مسعود تقی زاده ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پژوهش، صمغ دانه مرو بر اساس روش خشک (مبتنی بر اصطکاک) استخراج شد و شرایط استخراج با استفاده از روش سطح پاسخ و در قالب طرح باکس بهنکن بهینه‌یابی گردید. روش استخراج خشک با هدف دستیابی به روشی اقتصادی، سریع، دوست‌دار محیط زیست (تکنولوژی سبز)، پیوسته، با کاربری آسان و خودکار به کار گرفته شد. متغیرهای مستقل این پژوهش شامل: سرعت روتور (750، 825 و 900 دور بر دقیقه)، زاویه سایش (0، 10، 20 درجه) و فاصله سایش (1.5، 2 و 2.5 میلی‌متر) بودند. تأثیر متغیرهای مستقل بر بازده استخراج، مقدار پروتئین و ویسکوزیته ظاهری (نرخ برش 46 بر ثانیه) بررسی شدند. نتایج بررسی‌ها نشان داد که مدل‌های چند جمله‌ای درجه دوم تغییرات داده‌ها و تأثیر آنها را بر پاسخ‌ها به‌خوبی توصیف می‌کند. بهینه شرایط استخراج با معیار بیشترین بازده، ویسکوزیته ظاهری و کم‌ترین مقدار پروتئین در سرعت روتور 900 دور بر دقیقه، زاویه سایش 6.9 درجه و فاصله 2.2 میلی‌متر حاصل شد که در این شرایط بازده استخراج، مقدار پروتئین و ویسکوزیته ظاهری به ترتیب برابر با 10.61 درصد، 7.02 درصد و 112 میلی ­پاسکال ثانیه دست آمد.

کلمات کلیدی

تکنولوژی سبز بهینه‌یابی سایش موسیلاژ دانه‌ای ویسکوزیته
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1093037,
author = {حسینی, احمدرضا and رضوی, سیدمحمدعلی and تقی زاده, مسعود},
title = {مدلسازی و بهینه یابی شرایط استخراج خشک صمغ دانه ی مرو},
journal = {تحقیقات مهندسی صنایع غذایی},
year = {2021},
volume = {20},
number = {70},
month = {September},
issn = {2645-4513},
pages = {79--94},
numpages = {15},
keywords = {تکنولوژی سبز بهینه‌یابی سایش موسیلاژ دانه‌ای ویسکوزیته},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مدلسازی و بهینه یابی شرایط استخراج خشک صمغ دانه ی مرو
%A حسینی, احمدرضا
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A تقی زاده, مسعود
%J تحقیقات مهندسی صنایع غذایی
%@ 2645-4513
%D 2021

[Download]