عنوان : ( گلوتامات در محیط کشت تخمیر حاوی ضایعات غذایی با استفاده از باکتریهای اسید لاکتیک - L تولید بومی و مقایسه آن با سویه صنعتی )
نویسندگان: نگین غظنفری , فرشته فلاح , علیرضا وسیعی , فریده طباطبائی یزدی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
لوتامات از فراوان ترین اسیدهای آمینه بدن است که نقش مهمی در فرآیندهای مختلف -L سلولی دارد و همچنین به عنوان پیش ساز مولکول های زیست فعال عمل می کند، که با توجه به کاربردهای دارویی و غذایی امروزه، بسیار مورد توجه قرار گرفته است و به عنوان یک اسید گلوتامات توسط -L آمینه مهم صنعتی به صورت تجاری تولید می شود. در این پژوهش، تولید لاکتوباسیلوس پلانتاروم ،PML سه باکتری اسید لاکتیک بومی ( لاکتوباسیلوس برویس 1 0)، سه , 10, 4) در سه سطح درصد لجن لبنی (% 20 - 1058 و لاکتوباسیلوس فرمنتوم 17 (48, 84, 120 hr) 0) و سه سطح مدت زمان تخمیر , 2.5, سطح درصد کنجاله سویا (% 5 گلوتامات در محیط کشت -L با استفاده از روش آماری سطح پاسخ، بهینه شد. حداکثر تولید 500 بدست آمد. mg/ml ، 48 زمان تخمیر hr حاوی % 20 لجن لبنی، % 5 کنجاله سویا و از کروماتوگرافی لایه نازک برای ارزیابی کیفی و از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا برای گلوتامات استفاده و سپس خصوصیات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی -L تخمین کمی تولید عصاره تخمیر مورد ارزیابی قرارگرفت و با نمونه شاهد مقایسه شد. بر اساس نتایج آزمون های میکروبی، استافیلوکوکوس اورئوس حساسیت بیشتری به عصاره تخمیر شده در مقایسه با نمونه
کلمات کلیدی
, گلوتامات, - L باکتری اسید لاکتیک بومی, , RSM لجن لبنی, کنجاله سویا.@article{paperid:1093326,
author = {غظنفری, نگین and فلاح, فرشته and وسیعی, علیرضا and طباطبائی یزدی, فریده},
title = {گلوتامات در محیط کشت تخمیر حاوی ضایعات غذایی با استفاده از باکتریهای اسید لاکتیک - L تولید بومی و مقایسه آن با سویه صنعتی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
volume = {19},
number = {131},
month = {February},
issn = {2008-8787},
pages = {91--99},
numpages = {8},
keywords = {گلوتامات، - L
باکتری اسید لاکتیک بومی،
،RSM
لجن لبنی،
کنجاله سویا.},
}
%0 Journal Article
%T گلوتامات در محیط کشت تخمیر حاوی ضایعات غذایی با استفاده از باکتریهای اسید لاکتیک - L تولید بومی و مقایسه آن با سویه صنعتی
%A غظنفری, نگین
%A فلاح, فرشته
%A وسیعی, علیرضا
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2023